2023-iuosius siūloma skelbti Tremtinių ir politinių kalinių metais

Siūloma 2023-iuosius paskelbti Tremtinių ir politinių kalinių metais.

 Tremtis.<br>Lietuvos ypatingojo archyvo nuotr.
 Tremtis.<br>Lietuvos ypatingojo archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2021, 6:18 PM

Toks siūlymas parengtas atsižvelgiant į tai, kad 2023 metais sukanka 70 metų nuo Sovietų Sąjungos 1953 metais vykdytų paskutinių masinių okupuotos Lietuvos gyventojų trėmimų į Rytus.

Viena projekto iniciatorių, konservatorė Dalia Asanavičiūtė pažymi, kad tremiami, įkalinami buvo ne tik lietuviai, bet ir žydai, lenkai, totoriai, kitų tautybių Lietuvos gyventojai.

„Gražiausias tautos žiedas, sąmoningiausi, aktyviausi visuomenės veikėjai, tarpukario nepriklausomybės metais susiformavusi patriotinė Lietuvos inteligentija“, – apie trėmimų ir įkalinimų aukas sako D. Asanavičiūtė.

Nutarimo projektu Vyriausybei siūloma iki 2022 metų birželio 14 dienos parengti Tremtinių ir politinių kalinių metų programą ir ją patvirtinti, o 2023 metų valstybės biudžete numatyti lėšų šiai programai įgyvendinti, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Seime šią savaitę projektui pritarta po pateikimo, pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Švietimo ir mokslo komitetas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.