G. Nausėda Švedijoje: su kaimyninės šalies vadovais sutarėme ir toliau plėtoti ryšius, paremtus demokratinėmis vertybėmis

Lietuvą ir Švediją sieja puikūs dvišaliai santykiai ir intensyvi ekonominė partnerystė, bendradarbiavimas saugumo ir gynybos srityje, su kaimyninės šalies vadovais sutarėme ir toliau plėtoti ryšius, paremtus demokratinėmis vertybėmis, teigia prezidentas Gitanas Nausėda.

 Lietuvai ir Švedijai minint diplomatinių santykių užmezgimo 100-metį ir jų atkūrimo 30-metį, su oficialiu vizitu šioje šalyje besilankantis Lietuvos vadovas susitiko su Švedijos karaliumi Karlu XVI Gustavu.<br> Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos (R.Dačkaus) nuotr.
 Lietuvai ir Švedijai minint diplomatinių santykių užmezgimo 100-metį ir jų atkūrimo 30-metį, su oficialiu vizitu šioje šalyje besilankantis Lietuvos vadovas susitiko su Švedijos karaliumi Karlu XVI Gustavu.<br> Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos (R.Dačkaus) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2021, 5:26 PM

Lietuvai ir Švedijai minint diplomatinių santykių užmezgimo 100-metį ir jų atkūrimo 30-metį, su oficialiu vizitu šioje šalyje besilankantis Lietuvos vadovas susitiko su Švedijos karaliumi Karlu XVI Gustavu, ministru pirmininku Stefanu Löfvenu ir Riksdago pirmininku Andreasu Norlénu.

Pasak pranešimo, šalies vadovas su karaliumi Karlu XVI Gustavu aptarė turtingą bendrą šalių istoriją, ekonominę partnerystę, žmonių ir verslo santykių plėtojimą. Švedijos karalius buvo vienas pirmųjų, aplankęs Lietuvą atkūrus nepriklausomybę.

Susitikime su Švedijos ministru pirmininku Stefanu Löfvenu prezidentas G. Nausėda aptarė dvišalį bendradarbiavimą ir ekonominių ryšių stiprinimą, Šiaurės ir Baltijos šalių santykius, padėtį Baltarusijoje ir Rusijoje. Mūsų šalies vadovas padėkojo už Švedijos indėlį stiprinant Lietuvos energetinę nepriklausomybę, pabrėžė Švedijos pozicijos svarbą, Baltarusijos pilietinei visuomenei kovojant su režimu, taip pat aptarė ES rytinių sienų apsaugos ir nelegalios migracijos srautų valdymo klausimus. Didelis dėmesys buvo skirtas Astravo atominės elektrinės saugumui ir elektros nepirkimo iš nesaugių atominių elektrinių užtikrinimui.

Svarbi ekonominių ryšių bendradarbiavimo su Švedija sritis – aukštosios technologijos. Buvo aptartas galimas aktyvesnis bendradarbiavimas IT, gyvybės mokslų ir biotechnologijų, globalių paslaugų, gamybos technologijų ir fintech srityse.

Susitikime su Švedijos parlamento Riksdago pirmininku A. Norlénu bus aptartas dviejų šalių tarpparlamentinis bendradarbiavimas, regioninio saugumo iššūkiai. Skirta dėmesio žmogaus teisių klausimui ES kaimynystėje ir Rytų partnerystės politikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.