V. Sinkevičius gina T. Tomiliną: jis yra politikas su stuburu, kažkam tai tapo problema

Eurokomisaras Virginijus Sinkevičius trečiadienį pasmerkė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sprendimus nušalinant parlamentarą Tomą Tomiliną nuo partinių postų.

 V.Sinkevičius gina T.Tomiliną.<br> lrytas.lt koliažas.
 V.Sinkevičius gina T.Tomiliną.<br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2021, 9:53 PM

Šiuo metu narystę partijoje dėl europinių pareigų susistabdęs V. Sinkevičius feisbuke rašė, kad T. Tomilinas atribotas nuo LVŽS valdymo, nes „per dažnai reiškia kitokią nuomonę, nei priimtina siauram valdančių asmenų rateliui“.

„Jiems nereikia žmogaus, kuris turi vertybes, įsitikinimus, kuris tarnauja ne ambicijoms, o žmonėms. Tomas buvo ir yra politikas su stuburu, o ne prisitaikėlis „politikautojas“. Ir tai kažkam tapo problema“, – sakė Europos Komisijos narys.

LVŽS tarybos posėdyje trečiadienį T. Tomilinas buvo atšauktas iš valstiečių šešėlinės Vyriausybės socialinių reikalų ir darbo ministro pareigų.

Taryba taip pat rekomendavo Seimo „valstiečių“ frakcijai spręsti dėl jo galimybės toliau eiti frakcijos seniūnės pavaduotojo pareigas klausimą. Be to, ji pasiūlė T. Tomilinui pačiam atsistatydinti iš užimamų partijos pirmininko pavaduotojo ir valdybos nario pareigų.

T. Tomilinas po tarybos posėdžio patvirtino šių postų atsisakysiąs.

Sankcijos „valstiečiui“ pritaikytos dėl jo paramos įstatymo projektui, kuriuo būtų įteisinta lyčiai neutrali partnerystė. Partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia, kad T. Tomilinas išdavė partijos vertybes ir rinkėjus, kurie už jį balsavo.

V. Sinkevičius tvirtino, kad jam keista apie tai skaityti.

„Tomas yra būtent tas žmogus, kurio dėka socialiniai klausimai visuomet buvo LVŽS darbotvarkės prioritetų viršūnėje. Kuris siūlė ir aktyviai palaikė sprendimus, šiandien padedančius tūkstančiams Lietuvos šeimų“, – sakė eurokomisaras.

„Tomas yra tikras ir nuoširdus žaliasis, o ne „žaliai paspalvintas“. Tiesą sakant, jis buvo vienas pirmųjų žmonių, kurie savo aistra žaliajai politikai paskatino ir mane ja tikėti ir dirbti vardan bendrų tikslų“, – pridūrė jis.

„Šiandien Tomą norima padaryti „persona non grata“ partijoje, kuria jis tikėjo net ir sunkiausiais ir beviltiškiausiais jos egzistavimo laikais.
Ką gi, panašu, kad tie laikai sugrįžo“, – kalbėjo V. Sinkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.