Pasienyje sulaikyti dar 4 migrantai, iš viso šiemet jų sučiupta daugiau nei 500

Zarasų rajone trečiadienį sulaikyti dar keturi migrantai, o bendras šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikytų užsieniečių skaičius jau perkopė 500, pranešė Valstybinė sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pasieniečiai Zarasų rajone sulaikė keturis migrantus. <br>VSAT nuotr.
Pasieniečiai Zarasų rajone sulaikė keturis migrantus. <br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-23 10:47

Keturi migrantai paryčiais sulaikyti ties Schedų kaimu. Jie dokumentų neturėjo ir, pirminiais duomenimis, prisistatė čečėnų tautybės Rusijos piliečiais. Visi jie pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje.

Sulaikytiesiems bus atliekami testai dėl COVID-19, o iki rezultatų gavimo jie yra izoliuoti VSAT patalpose. Įvykio aplinkybės tikslinamos, vyksta tyrimas.

Iš viso šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 502 neteisėti migrantai. Šis skaičius yra daugiau kaip šešis kartus didesnis nei per 2020-uosius. Pernai sulaikytas 81 toks užsienietis.

2019 metais pasieniečiams įkliuvo 46 neteisėti migrantai, 2018 metais – 104.

Tarp šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikytųjų daugiausiai yra Irako piliečių ar jais prisistačiusių užsieniečių – 323. Taip pat sulaikyti 46 Irano, 42 Sirijos, 39 Baltarusijos, 17 Rusijos, 11 Turkijos, 10 Šri Lankos, šeši Tadžikistano, trys Afganistano, po du Jemeno ir Egipto bei vienas Somalio piliečiai ar jais prisistatę asmenys.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė yra sakiusi, kad išaugęs nelegalių migrantų srautas yra sąmoninga Baltarusijos režimo politika prieš Lietuvos valstybę. Anot jos, tai rodo, jog pradėtas hibridinis karas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.