G. Landsbergis išsakė Lietuvos paramą Kosovo eurointegraciniams siekiams

Romoje (Italijoje) vykstančio Globalios koalicijos kovai prieš Daesh/ISIS šalių užsienio reikalų ministrų susitikimo paraštėse ministras Gabrielius Landsbergis susitiko su Kosovo vicepremjere, užsienio reikalų ir diasporos ministre Donika Gërvalla.

Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 28, 2021, 2:26 PM

Ministras G. Landsbergis išreiškė tvirtą Lietuvos paramą Kosovo nepriklausomybei ir Kosovo narystei tarptautinėse organizacijose bei Kosovo integracijos į Europos Sąjungą (ES) siekiams. Ministras taip pat ragino naująją Kosovo vyriausybę skirti didelį dėmesį ES reformų, ypač teisinės valstybės srityje, įgyvendinimui ir tęsti Belgrado-Prištinos dialogą, kuris yra vienintelė priemonė pasiekti Serbijos ir Kosovo santykių normalizavimą bei teisiškai privalomą susitarimą.

Kosovo vicepremjerė padėkojo už paramą šalies eurointegraciniams siekiams ir apgailestavo, kad kol kas dialogas su Serbija dėl tarpusavio pripažinimo Briuselyje vyksta ne taip intensyviai kaip norėtųsi. Ministrė taip pat išsakė norą perimti Lietuvos eurointegracinę patirtį, kadangi greitas Lietuvos įstojimas į ES yra sėkmės istorija.

Susitikimas, kaip pažymima Užsienio reikalų ministerijos pranešime, vyko Kosovo iniciatyva. Tai pirmasis Lietuvos ir Kosovo užsienio reikalų ministrų susitikimas po naujosios Kosovo vyriausybės patvirtinimo 2021 metų kovo 22 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.