Po Kelmės merui V. Andruliui nepalankaus teismo sprendimo, VRK spręs dėl naujų rinkimų

Įsiteisėjus Kelmės merui Vaclovui Andruliui nepalankiam teismo sprendimui korupcijos byloje, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį tvirtins jo mandato panaikinimą ir spręs dėl naujų rinkimų.

V,Andrulis.<br>G.Šiupario nuotr.
V,Andrulis.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2021, 1:32 PM

Kaip BNS sakė VRK Rinkimų organizavimo skyriaus vedėja Reda Daniškevičiūtė, V. Andrulis mero posto netenka vadovaujantis Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo nuostata, jog tarybos nario įgaliojimai nutrūksta įsiteisėjus teismo apkaltinamajam nuosprendžiui.

„Teismo sprendimas įsigalioja iškart, turime gauti išrašą, ketvirtadienį turime posėdį, kuriame priimsime sprendimą nutraukti įgaliojimus ir tuomet skelbsime naujus rinkimus“, – BNS sakė R. Daniškevičiūtė.

Anot jos, VRK sprendimas dėl V. Andrulio įgaliojimų netekimo turėtų įsigalioti tą pačią dieną, rinkimų datą ketinama skelbti spalio 10-ąją, kad juos būtų galima rengti kartu su Trakų mero rinkimais.

Šiaulių apygardos teismas pirmadienį patvirtino žemesnės instancijos teismo sprendimą konstatavęs, kad V. Andruliui paskirta teisinga ir adekvati bausmė.

Teismas paliko galioti Kelmės rūmų nuosprendį skirti merui 25 tūkst. eurų baudą, jam taip pat uždrausta penkerius metus dirbti valstybės tarnyboje. Nuosprendis įsiteisėjo iškart po apeliacinės instancijos teismo sprendimo paskelbimo, tačiau dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje sustabdęs 59 metų V. Andrulis buvo pripažintas kaltu už tai, kad pareikalavo iš kito asmens 10 tūkst. eurų kyšio už palankumą vykdant Tytuvėnų miesto viešųjų erdvių sutvarkymo ir pritaikymo visuomenės poreikiams projektą.

Nuteistasis politikas teigė, jog buvo sekamas visus metus, o projektą įgyvendinusios bendrovės direktorius, anot jo, buvo jų susitikimų iniciatoriumi, jis ir provokavęs duoti kyšį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.