V. Čmilytė-Nielsen: sesija buvo nuspalvinta pandeminio laikotarpio aktualijomis

Trečiadienį pasibaigsianti pavasario Seimo sesija buvo nuspalvinta pandeminio laikotarpio aktualijomis, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 30, 2021, 1:41 PM

„Pradėdami kadenciją turėjome per parą 4 tūkstančius susirgimų, prasidedant pavasario sesijai, buvo 400, dabar – mažiau nei 40. Taigi pagrindinis fokusas buvo į tai. Seimas priėmė nemažai sprendimų, kurie buvo susiję su pandemijos suvaldymu. Išskirsčiau tai, kad praėjusią savaitę balsavome dėl biudžeto, kuriame numatyta nemažai lėšų tiek sveikatos sektoriui, tiek pagalbai labiausiai nukentėjusiems verslams. Kitas didelis blokas susijęs su socialiniais dalykais, tai yra ir išmokos, kurios įsigalioja jau nuo liepos 1 d., taip pat buvo svarbus elementas – žaliasis kursas“, – apie besibaigiančią sesiją žurnalistams Seime kalbėjo parlamento vadovė V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak jos, buvo ir su žmogaus teisėmis susiję sprendimai, su kai kurių perteklinių draudimų atšaukimu, pvz., Farmacijos įstatymo pakeitimai. Parlamento vadovės teigimu, per šį pusmetį pavyko sudėlioti kai kurių institucijų vadovų paskyrimus ir išspręsti problemas, kurios tęsiasi dar iš praėjusios kadencijos.

V. Čmilytė-Nielsen pripažįsta tai, kad pasitaiko ir klaidų, ir tokių dalykų, kuriuos norėtųsi išspręsti greičiau. Jai norėtųsi greitesnės pažangos žmogaus teisių srityje.

„Rudens sesijoje neabejotinai grįšime prie partnerystės klausimo, toliau diskutuosime apie smurto artimoje aplinkoje užkardymą. Džiaugiuosi tuo, kad per komitetus praėjo tokie svarbūs klausimai, kaip, pvz., asmenvardžių rašybos klausimai, kurie rudenį bus svarstomi“, – sakė Seimo pirmininkė.

Parlamentarai trečiadienį, tradiciškai sugiedoję himną, ketina užbaigti pavasario Seimo sesiją. Į rudens sesiją tautos atstovai rinksis rugsėjo 10 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.