G. Nausėda suteikė malonę dviem nuteistiesiems

Prezidentas Gitanas Nausėda Valstybės dienos išvakarėse suteikė malonę dviem nuteistiesiems, pirmadienį pranešė Prezidentūra.

G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 5, 2021, 10:38 AM

Vienam asmeniui paskirta laisvės atėmimo bausmė sušvelninta trejais, kitam – dvejais metais.

„Sprendimas suteikti malonę nuteistiesiems atleidžiant juos nuo dalies jiems paskirtos bausmės priimtas atsižvelgus į tokias aplinkybes kaip aukšta motyvacija keisti savo elgesį, paskirtos bausmės vykdymo metu nuteistojo parodytos pastangos aktyviai dalyvauti socialinės reabilitacijos programose, kiti pokyčiai, rodantys pasiryžimą integruotis į visuomenę, nuteistojo amžius ir fizinė negalia“, – teigiama Prezidentūros pranešime.

Anot jo, taip pat įvertinta, kad asmenys nusikalto pirmą kartą, nusikaltimai padaryti dėl beviltiškos kaltininko padėties, psichinės ir fizinės prievartos.

Pagal įstatymus, malonė teikiama pagal pačių nuteistųjų prašymus. Šie prašymai gali būti svarstomi tik įsiteisėjus teismo nuosprendžiui.

Malonės komisijos posėdis įvyko gegužės 28 dieną, svarstyti 54 nuteistųjų prašymai.

Malonės komisiją sudaro Lietuvos Aukščiausiojo ir Apeliacinio teismų pirmininkai, teisingumo ministras, generalinis prokuroras arba jų įgalioti atstovai, prezidento patarėjas teisės klausimais, Lietuvos kriminologų asociacijos, Kalinių globos draugijos ir Lietuvos nusikaltimų aukų rėmimo asociacijos atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.