Lietuva mažina Baltarusijos režimo diplomatinį atstovavimą šalyje

Reaguojant į tęstinius, sisteminius ir nedraugiškus Baltarusijos Respublikos veiksmus Lietuvos atžvilgiu, į Lietuvos užsienio reikalų ministeriją buvo iškviesta Baltarusijos ambasados laikinoji reikalų patikėtinė, kuriai įteikta nota, informuojanti apie šios šalies diplomatinio atstovavimo Lietuvoje mažinimą.

baltarusijos respublikos ambasada, vilnius, išvyka į astravo atomine elektrine, vilnius<br>D.Umbraso nuotr.
baltarusijos respublikos ambasada, vilnius, išvyka į astravo atomine elektrine, vilnius<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2021, 5:03 PM, atnaujinta Jul 7, 2021, 5:08 PM

Lietuvos Vyriausybės sprendimu, iki šių metų liepos 12 dienos vidurnakčio Baltarusijos ambasados Lietuvoje diplomatinis personalas turi būti sumažintas iki vieno darbuotojo (konsulinėms funkcijoms vykdyti), administracinėms-techninėms funkcijoms vykdyti gali likti ne daugiau nei 3 ambasados darbuotojai, sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Susitikimo metu Baltarusijos ambasados atstovei taip pat buvo pareikštas protestas dėl besitęsiančių žmogaus teisių ir laisvių pažeidinėjimų Baltarusijoje, represijų prieš pilietinę visuomenę ir nepriklausomą žiniasklaidą, taip pat pareikalauta nedelsiant paleisti visus politinius kalinius ir kitus neteisėtai sulaikytuosius bei nutraukti nelegalios migracijos srautus per Baltarusijos –Lietuvos sieną.

Lietuva šį atsakomąjį sprendimą priėmė reaguodama į šių metų liepos 6 dienos nedraugiškus Baltarusijos valdžios veiksmus, kai oficialusis Minskas priėmė sprendimą Lietuvos diplomatinį atstovavimą Baltarusijoje sumažinti iki minimumo, pabrėžia Užsienio reikalų ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.