Per praėjusią parą pasienyje su Baltarusija sulaikyti 93 neteisėti migrantai

Nuo trečiadienio ryto iki ketvirtadienio ryto pasieniečiai sulaikė 93 iš Baltarusijos neteisėtai sieną kirtusius migrantus, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pasienis.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Pasienis.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-08 09:45, atnaujinta 2021-07-08 10:19

VSAT pažymi, kad tai pirminiai duomenys ir statistika dėl nuolat besikeičiančios situacijos bet kuriuo metu gali pasikeisti.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikyti 1509 neteisėti migrantai.

Lietuva pastaraisiais mėnesiais susiduria su keliolika kartų išaugusiais nelegalių migrantų srautais Baltarusijos pasienyje. Lietuvos pareigūnai teigia, kad tai – organizuota Baltarusijos režimo hibridinė ataka prieš Lietuvą.

VSAT informuoja, kad trečiadienį Druskininkų užkardos teritorijoje baigtas statyti angaras, kuriame galima apgyvendinti apie 70 neteisėtų migrantų. Tokio pat dydžio angarą ketvirtadienį planuojama statyti ir gretimoje Kabelių užkardoje.

Neteisėti migrantai jau anksčiau apgyvendinti Alytaus miesto ir rajono, Ignalinos, Varėnos bei Lazdijų rajonų savivaldybių suteiktose patalpose.

Sulaikytųjų apgyvendinimas vyksta ir VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje, Pasieniečių mokykloje Medininkuose bei VSAT užkardose, o nelydimi nepilnamečiai perkeliami į Pabėgėlių priėmimo centrą Rukloje.

Vyriausybė praėjusio penktadienio posėdyje dėl smarkiai išaugusios neteisėtos migracijos į Lietuvą paskelbė ekstremaliąją situaciją valstybės mastu.

Šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 1509 neteisėti migrantai – šis skaičius yra daugiau kaip aštuoniolika kartų didesnis, nei buvo per visus 2020 metus. Pernai Lietuvos pasienyje sulaikytas 81 toks užsienietis. 2019 metais pasieniečiams įkliuvo 46 neteisėti migrantai, 2018 metais – 104, 2017 metais – 72.

Tarp šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikytųjų daugiausia  – 679 – yra Irako piliečių ar jais prisistačiusių užsieniečių. Taip pat sulaikyti 196 Kongo, 114 Kamerūno, 81 Gvinėjos, 68 Irano bei kitų šalių piliečiai. Dalies migrantų pilietybes pasieniečiai dar tikslina, nes daugelis jų neturi dokumentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.