Šešis pasprukusius migrantus pareigūnams pavyko sučiupti dar Lietuvoje

Trečiadienį apie 12 val. 40 min. Lazdijų r., Ivoškų-Kalvių kaimų sankryžoje, policijos pareigūnai pastebėjo ir sulaikė šešis ieškomus iš apgyvendinimo vietos Kapčiamiestyje pabėgusius nelegalius migrantus.

 Šešis pasprukusius migrantus pareigūnams pavyko sučiupti dar Lietuvoje.<br> VSAT asociatyvi nuotr.
 Šešis pasprukusius migrantus pareigūnams pavyko sučiupti dar Lietuvoje.<br> VSAT asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2021, 1:24 PM, atnaujinta Jul 14, 2021, 1:31 PM

Kaip rašoma Alytaus apskrities VPK pranešime, pabėgusių vyrų nuo antradienio (liepos 13 d.) ieškojo gausios policijos ir VSAT pajėgos. Trečiadienį paieškose dalyvavo policijos pareigūnai iš Lazdijų ir Alytaus, taip pat pasieniečių kinologas su šunimi. Apskrities teritorijoje dirba Vilniaus ir Kauno mobiliosios policijos pareigūnų ir antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pajėgos.

Policija primena, kad liepos 13 d. po 15 val. buvo pastebėta, kad iš nelegalių migrantų laikinosios apgyvendinimo vietos Lazdijų r. Kapčiamiestyje, savavališkai pasišalino 6 irakiečiai. Buvo įtariama, kad pabėgėliai traukia Lenkijos Respublikos kryptimi. Tačiau kaimyninės šalies jie vis dėlto nepasiekė ir buvo sučiupti dar Lietuvos teritorijoje.

Nelegalų ieškojo gausios Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų pajėgos, kinologai su šunimis, į orą pakeltas sraigtasparnis. Apgyvendinimo vietoje Kapčiamiestyje ir toliau užtikrinama pabėgėlių fizinė apsauga.

„Dėkojame vietos gyventojams, kurie pastebėję nepažįstamus asmenis pranešė policijos pareigūnams. Taip pat dėkojame visiems, kurie dalinotės informacija apie iš apgyvendinimo vietos pabėgusius nelegalius migrantus“, – rašoma Alytaus apskrities VPK pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.