Trakų ir Kelmės mero rinkimuose užregistruotos 6 pavardės: dalis partijų savo kandidatus žada rinkti artimiausiu metu

Pirmadienį baigiasi politinės kampanijos dalyvių, norinčių dalyvauti spalio 10 d. vyksiančiuose Kelmės ir Trakų rajonų savivaldybės tarybos nario-mero rinkimuose, registracija. Šiuo metu iš 11 rinkimuose užsiregistravusių savarankiškų politinės kampanijos dalyvių – 5 politinės partijos, kurios savo kandidatų Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) kol kas nepateikė. Dalis šių partijų atstovų pripažįsta, kad partijos dar nesuskubo išsirinkti kandidatų, atstovausiančių joms rinkimuose, tačiau žada reikiamas procedūras padaryti artimiausiu metu.

Dalis šių partijų atstovų pripažįsta, kad partijos dar nesuskubo išsirinkti kandidatų, atstovausiančių joms rinkimuose, tačiau žada reikiamas procedūras padaryti artimiausiu metu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dalis šių partijų atstovų pripažįsta, kad partijos dar nesuskubo išsirinkti kandidatų, atstovausiančių joms rinkimuose, tačiau žada reikiamas procedūras padaryti artimiausiu metu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dalis šių partijų atstovų pripažįsta, kad partijos dar nesuskubo išsirinkti kandidatų, atstovausiančių joms rinkimuose, tačiau žada reikiamas procedūras padaryti artimiausiu metu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dalis šių partijų atstovų pripažįsta, kad partijos dar nesuskubo išsirinkti kandidatų, atstovausiančių joms rinkimuose, tačiau žada reikiamas procedūras padaryti artimiausiu metu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gailė Jaruševičiūtė, ELTA

2021-07-17 09:15

„Yra užsiregistravę 11 savarankiškų politinės kampanijos dalyvių, iš jų 5 partijos. Kokias šios partijos kels kandidatūras, mes nežinome, tai paaiškės su pareiškiniais dokumentais“, – Eltą informavo VRK vyriausioji specialistė Janina Latvienė.

Vis dėlto kai kurios partijos jau apsisprendė, kurie kandidatai joms atstovaus spalį vyksiančiuose rinkimuose. VRK Eltai pateiktais duomenimis, Trakų rajono savivaldybės tarybos nario-mero rinkimuose Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) kandidatu įregistravo savo Trakų rajono skyriaus pirmininką Joną Kietavičių, tuo tarpu Kelmės rajono rinkimuose – šios savivaldybės skyriaus pirmininką Egidijų Ūksą.

Tuo tarpu Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) Trakų rajono savivaldybės tarybos nario-mero rinkimuose savo kandidatu užregistravo Dainių Narkevičių, o Kelmės savivaldybės rinkimuose socialdemokratų kandidatu pasirinktas Kelmės rajono savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jokubauskas.

VRK pateiktais duomenimis, Kelmės rajono savivaldybės tarybos nario-mero rinkimuose užsiregistruota ir visuomeninio rinkimų komiteto „Už augančią Kelmę!“ atstovė Jolita Koryznienė. Rinkimuose politinės kampanijos dalyviais užsiregistravusios partijos yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), Lietuvos žaliųjų partija, Lietuvos Lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS), Darbo partija ir Liberalų sąjūdis. Vis dėlto kol kas VRK duomenų, kuriuos kandidatus deleguos šios partijos, negavo. VRK taip pat kol kas negalėjo atsakyti, ar partijos pareikš norą dalyvauti abiejų savivaldybių rinkimuose.

Dar ne visos rinkimuose dalyvauti ketinančios partijos išsirinko savo kandidatus

Eltai susisiekus su Darbo partijos valdybos nariu Viktoru Fiodorovu jis patvirtino, kad dėl savo kandidato Kelmės rajone partija jau yra apsisprendusi. „Kelmės rajone kelsime Algirdą Sakalauską, jis yra skyriaus pirmininkas“, – informavo V. Fiodorovas.

Tačiau Darbo partijos atstovas pripažino, kad dėl to, ar bus keliamas kandidatas Trakų rajono savivaldybės tarybos nario-mero rinkimuose, partija dar nėra apsisprendusi.

Savo ruožtu Liberalų sąjūdžio komunikacijos vadovas Antanas Martusevičius informavo, kad partija savo kandidatų dar nėra išsirinkusi.

„Dar kandidatų neturime išsirinkę, Trakų rajono skyrius rinksis kitą savaitę ir ten, matyt, nuspręs, išrinks, balsuos, kuris kandidatas dalyvaus rinkimuose. O Kelmėje kol kas irgi nėra oficialaus kandidato“, – sakė A. Martusevičius.

Liberalų sąjūdžio atstovas patikino, kad partija dalyvaus tiek Trakų rajone, tiek ir Kelmės rajone vyksiančiuose rinkimuose.

Rinkimuose dalyvausiančios Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkė Ieva Budraitė pranešė, kad jos vadovaujama partija dalyvaus tik Kelmės rajone vyksiančiuose savivaldybės tarybos nario-mero rinkimuose.

„Kandidatą turime, šeštadienį vyksta pas mus tarybos posėdis, kur tarybos nariai turi formaliai patvirtinti kandidatūrą“, – teigė ji.

Tuo tarpu Lietuvos Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis Eltai teigė, kad kandidatus partija viešai pristatys tik po šeštadienį vyksiančio LLRA-KŠS sąskrydžio, kur partija apsitars dėl kandidatūrų.

Savo ruožtu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga kol kas apsisprendė tik dėl kandidato Trakų rajono savivaldybėje vyksiančiuose rinkimuose. Juo, kaip ELTA skelbė anksčiau, bus buvęs Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) vadovas Adas Jakubauskas. Kandidatas dar birželio mėnesį teigė, kad jo sprendimas su „valstiečiais“ dalyvauti vyksiančiuose Trakų rajono mero rinkimuose yra susijęs su tuo, kad Seimas balandžio mėnesį nusprendė jį atleisti iš centro direktoriaus pareigų. Jo teigimu, tuo metu, kai parlamentas sprendė dėl jo likimo Genocido tyrimo centro vadovo pareigose, „valstiečiai“ vieninteliai elgėsi „džentelmeniškai“.

LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis tikina, kad partija dalyvaus ir Kelmės rajone vyksiančiuose rinkimuose, tačiau, pasak jo, kandidatas dar nėra išrinktas. „Mes dar nepriėmėme sprendimo, nes iš skyriaus neturime aiškios nuomonės“, – paaiškino jis.

Savarankiškų dalyvių registracija baigsis iki rinkimų likus 83 dienoms, t. y. 2021 m. liepos 19 d. Tuomet startuos pareiškinių dokumentų teikimas, kuris baigsis rugpjūčio 1 d. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.