Plungės mero A. Klišonio byla dėl priesaikos sulaužymo nutraukta

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį nepateikė išvados, ar Plungės meras liberalas Audrius Klišonis sulaužė priesaiką – teismas paskelbė, jog bylą nutraukia.

Audrius Klišonis<br>V.Balkūno nuotr.
Audrius Klišonis<br>V.Balkūno nuotr.
Audrius Klišonis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Audrius Klišonis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 21, 2021, 1:32 PM

LVAT sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

Plungės rajono taryba paprašė LVAT išaiškinimo per neeilinį posėdį gegužę.

Pasak vicemerės konservatorės Astos Beierle Eigirdienės, daliai tarybos narių kilo įtarimų, kad meras galėjo klastoti dokumentus. Jis esą imitavo tarnybinį patikrinimą dėl Plungės sporto ir rekreacijos centro direktoriaus Alvydo Viršilo, vienašališkai nurodė surašyti protokolą.

Vicemerė teigė, kad tarybos nariai nutarė dėl mero elgesio kreiptis ne į teisėsaugą, o pradėti politinį procesą. Pasak jos, iš pradžių jai tai kėlė abejonių, bet galiausiai nutarusi palaikyti kreipimąsi į LVAT.

Iniciatyvą dėl kreipimosi į teismą merui galimai sulaužius priesaiką pasirašė Plungės rajono savivaldybės taryboje dirbantys konservatorių, „valstiečių“, visuomeninio rinkimų komiteto „Vieninga Plungė“ atstovai.

Meras liberalas A. Klišonis jam mestus kaltinimus vadino absurdiškais ir buvo įsitikinęs, kad LVAT atmes tarybos narių kreipimąsi.

Jis teigė po savivaldos rinkimų 2019 metais neturintis daugumos savivaldybės taryboje, tačiau padėtis pablogėjo po Seimo rinkimų. Mero teigimu, neramumus kelia konservatoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.