R. Liubajevas: pasiekta neteisėtų migrantų apgyvendinimo užkardose riba

Pasiekta neteisėtų migrantų apgyvendinimo užkardose riba, sako Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas.

VSAT vadas Rustamas Liubajevas.<br>V.Skaraičio nuotr.
VSAT vadas Rustamas Liubajevas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2021, 8:55 AM, atnaujinta Aug 3, 2021, 12:34 PM

„Visos užkaros šiuo metu užpildytos, teko ir šeštadienį, sekmadienį spręsti klausimą dėl šių žmonių apgyvendinimo, matome, kad kol kas galimybių perkelti neteisėtus migrantus iš sienos apsaugos tarnybos padalinių nėra, pavyko kol kas susitvarkyti, tačiau esame prie savo galimybių ribos“, – pirmadienį interviu Lietuvos radijui sakė R. Liubajevas.

Jis taip pat informavo, kad nuo vidurnakčio iki pirmadienio ryto sieną iš Baltarusijos kirto dar 109 neteisėti migrantai, o sekmadienį buvo pasiektas rekordas – 289 migrantai.

„Sekmadienis buvo tikrai labai karštas mums pasieniečiams, buvo sulaikyti 289 neteisėti migrantai, tai per visą laikotarpį nuo šių metų pradžios arba taip vadinamos migracijos krizės buvo rekordas“, – sakė R. Liubajevas.

Praėjusios savaitės duomenimis, pasieniečių užkardose buvo laikinai apgyvendinta apie 2 tūkst. iš Baltarusijos neteisėtai atvykusių migrantų. Praėjusį ketvirtadienį 380 jų buvo apgyvendinti Rūdninkų poligone, iš viso čia planuojama apgyvendinti 800 neteisėtų migrantų.

Šiemet sieną iš Baltarusijos į Lietuvą perėjo beveik 4 tūkst. neteisėtų migrantų. Šis skaičius yra keliasdešimt kartų didesnis nei buvo per visus 2020 metus.

Lietuva dėl išaugusios neteisėtos migracijos yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.