Pasienio gyventojai sunerimę dėl pasigirdusių šūvių – Baltarusijos pasieniečiai dalyvauja pratybose

Neslūgstant įtampai dėl migrantų krizės Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje, trečiadienį Druskininkų savivaldybės gyventojai sunerimo išgirdę šūvius ir pareigūnų sirenas greta Švendubrės upių pasienio kontrolės posto. Aiškėja, kad šaudyta galėjo būti Baltarusijos pusėje, kur vyksta iš anksto skelbtos šios šalies pasieniečių pratybos.

 Švendubrės upių pasienio kontrolės postas Nemuno pakrantėje.<br> Susisiekimo ministerijos nuotr.
 Švendubrės upių pasienio kontrolės postas Nemuno pakrantėje.<br> Susisiekimo ministerijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2021, 11:21 AM, atnaujinta Aug 4, 2021, 11:45 AM

„Gal kas žinot, kas vyksta Švendubrei? Šaudo ir su sirenom važinėja“, – socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Pagalba vairuotojams Druskininkuose“ uždavė vienas vartotojas.

Švendubrės sezoniniame upių pasienio kontrolės punkte šiuo metu yra laikinai apgyventi iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvykę migrantai. Dalis jų čia gyvena patalpose, dalis – palapinėse. 

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Rokas Pukinskas informavo, kad pasieniečių žiniomis, šioje stovykloje ramu, migrantai žaidžia badmintoną, jokių neramumų nėra kilę.

„Už šios vietos apsaugą atsakinga Viešojo saugumo tarnyba“, – informavo R.Pukinskas.

Vidaus reikalų ministrės astovė Lina Laurinaitytė-Grigienė lrytas.lt irgi informavo, kad Švendubrėje ramu.

„Dar pasidomėjom ir kitomis vietomis, kurių apsaugą užtikrina VST. Visur ramu, jokių neramumų nėra kilę“, – teigė ministrės atstovė.

Jos teigimu, gali būti, kad šūvių ir sirenų garsai atsklido iš Baltarusijos pusės, kur vyksta šios šalies pareigūnų iš anksto skelbtos pratybos.

Kaip jau buvo skelbta, Baltarusijos pasieniečių mokymai vyks iki rugpjūčio 12 d. Šie mokymai vyksta Lietuvoje toliau vystantis krizei dėl iš Baltarusijos plūstančių migrantų. Lietuvos pareigūnai išaugusius migracijos srautus vadina Baltarusijos režimo hibridine agresija, dėl kurios šalyje paskelbta ekstremali situacija.

„Su Gardino sienos apsaugos grupe vykdomi kompleksiniai operatyviniai-taktiniai mokymai. Jie truks iki rugpjūčio 12 dienos“, – nurodė kaimyninės šalies Valstybės sienos apsaugos komitetas.

Tarnyba pridūrė, kad per trijų etapų pratybas bus treniruojamasi „mobilizuoti ir glaudinti mobiliojo rezervo padalinių kovinę sąveiką, stiprinti valstybės sienos apsaugą, išaiškinti, blokuoti ir likviduoti ginkluotas grupuotes, toliau stabilizuoti padėtį pasienio teritorijoje“.

„Pagrindiniai tikslai – didinti pasienio grupės kovinę ir mobilizacinę parengtį, didinti pasienio tarnybos teritorinio organo operacijų valdymą... didėjančių grėsmių pasienio ir kariniam saugumui sąlygomis“, – skelbė Valstybės sienos apsaugos komitetas.

Švendubrės upių pasienio kontrolės postas yra įkurtas Nemuno pakrantėje Lipniūnų kaime (Druskininkų savivaldybėje) ir skirtas kirsti sieną plaukiantiems baidarėmis, nedideliais kateriais ar pramoginiais laivais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?