I. Šimonytė sukritikavo R. Šimašių: jei taip nutiktų Vyriausybės nariui, dirbti jis, matyt, nebegalėtų

Premjerė Ingrida Šimonytė pripažįsta, kad, jeigu kas nors iš ministrų kabineto patektų į tokią situaciją, į kurią pateko Vilniaus meras Remigijus Šimašius, toks žmogus Vyriausybėje dirbti greičiausiai nebegalėtų.

 Ingrida Šimonytė, Remigijus Šimašius ir Gilma Teodora Gylytė<br> Lrytas.lt koliažas
 Ingrida Šimonytė, Remigijus Šimašius ir Gilma Teodora Gylytė<br> Lrytas.lt koliažas
Meras R.Šimašius vedė G.T.Gilytę.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Meras R.Šimašius vedė G.T.Gilytę.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Remigijus Šimašius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Remigijus Šimašius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2021-08-09 16:26

Etikos komisijos neprireiktų?

Taip ji komentavo neseniai pasirodžiusią žinią, jog trečiosios sostinės vadovo žmonos Gilmos Teodoros Gylytės valdoma architektūros įmonė laimėjo penkis savivaldybės konkursus. Tokie duomenys ne vieną privertė suabejoti dėl konkursų skaidrumo ir mero interesų.

Apie savo vestuves R.Šimašius pranešė prieš kiek daugiau nei savaitę.

„Aš pasakysiu labai nuoširdžiai: apie šitą santuokos faktą aš sužinojau tą pačią dieną, kai meras apie tai parašė savo feisbuke. Kaip vertinti dabar visus tuos įvykius, kurie buvo savivaldybėje – mes turime interesų derinimą prižiūrinčias institucijas, kurios tikrai tą įvertins ir savo sprendimus priims“, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „24/7“ kalbėjo I.Šimonytė.

Paklausta, kaip reaguotų, jeigu į tokią situaciją patektų Vyriausybės narys, ji teigė, kad etikos komisijos vis tik jai neprireiktų, o dėl ministro ar ministrės tolimesnio darbo kiltų rimtų klausimų.

„Aš ją vertinčiau per savo vertinimą, man nereikėtų etikos komisijos.

Kadangi esu vilnietė ir Vilniaus gandų man šiek tiek tenka atsigirsti, žinau, kad yra įmonių, kurių sprendimai labai dažnai kažkaip figūruoja, bet gal jos visiškai skaidriai tos konkursus laimi – aš to negaliu pasakyti.

Bet manau, kad visos šitos sudėtos aplinkybės, net jeigu viskas yra teisėta ir paaiškinama, tiesiog savaime tarkim Vyriausybės nariui jau, manau, kad keltų per didelį klaustuką virš galvos. Galbūt to žmogaus nesmerkdama, nes neturėčiau tam pagrindo ir įrodymų, manyčiau, kad pačiam žmogui tai labai trukdytų dirbti“, – aiškino I.Šimonytė.

Naujienų portalas lrytas.lt jau skelbė, jog bendrovė „Do architecs“, kurios viena akcininkių yra trečioji R.Šimašiaus žmona G.T.Gylytė, 2019-ųjų vasarį laimėjo 12,1 tūkst. eurų vertės išeities duomenų analizės ir schemos Aukštamiesčio vystymo strategijos rengimo konkursą, tų pačių metų rugsėjį įmonė laimėjo 730 tūkst. eurų vertės architektūros konkursą projektuoti Tolminkiemio gimnaziją Pilaitėje.

Pernai pavasarį savivaldybė kreipėsi į „Do architects“ ir įmonė balandį už 1 tūkst. eurų parengė laikinų ligoninių įrengimo projektą. Tą patį mėnesį bendrovė įsipareigojo už kiek daugiau nei 12 tūkst. eurų suprojektuoti poilsio įrenginius Naugarduko gatvėje.

Naujausią sutartį „Do architects“ ir Vilniaus savivaldybė pasirašė šių metų vasarį – už beveik 12 tūkst. eurų įmonė įsipareigojo atlikti Vilniaus miesto gatvių medžiagiškumo ir mažosios architektūros detalizacijų parengimo paslaugas.

Pasidalijo žinia apie vestuves

R.Šimašius ir G.T.Gylytė apie savo vestuves pranešė liepos 31-ąją.

„Jums netikėta? Mums irgi. Šiandien su Gilma sumainėme žiedus. Džiaugiamės gavę palaiminimą ir esam laimingi. Parašus padėsime kažkada po atostogų, kurių išvykstame rytoj. Bus klausimų, suprantu. Bet, manau, suprasite ir mane, jei iškart neatsakysiu.

Šiandien tik pasakysiu, kad Gilmą pažįstu jau seniai. Mus supažindino Vilnius. O šie metai pažinčiai atnešė ryškių spalvų ir polėkio. Laukia nuostabi kelionė. Palinkėkite mums laimės“, – feisbuke naujiena dalijosi meras.

Apie skyrybas su buvusia žmona Agne Matulaite R.Šimšius viešai pranešė sausį, teismas galutinai šeimą išskyrė birželį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.