Pareigas pradeda eiti teisingumo viceministrė G. Grigaitė-Daugirdė ir kancleris A. Ručinskas

Pirmadienį paskirta trečioji teisingumo viceministrė, ja tapo iki šiol Teisingumo ministerijos kanclerės pareigas ėjusi Gabija Grigaitė-Daugirdė. Naujuoju kancleriu tapo Augustas Ručinskas, pranešė Teisingumo ministerija.

Gabija Grigaitė-Daugirdė. <br>Teisingumo ministerijos nuotr.
Gabija Grigaitė-Daugirdė. <br>Teisingumo ministerijos nuotr.
Augustas Ručinskas.<br>Teisingumo ministerijos nuotr.
Augustas Ručinskas.<br>Teisingumo ministerijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 9, 2021, 2:26 PM

G. Grigaitė-Daugirdė yra Vilniaus universiteto teisės mokslų daktarė, anksčiau dirbusi Finansų ministerijoje Savivaldybių finansų reikalų grupės vadove. Prieš tai G. Grigaitė-Daugirdė šešerius metus buvo prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja teisės klausimais, taip pat Seime ėjo Audito komiteto patarėjos pareigas.

G. Grigaitė-Daugirdė kuruos antstolių, notariato veiklas, religinių bendruomenių ir bendrijų registravimo, politinių partijų steigimo ir registravimo veiklas. Taip pat kuruos valstybės registrų ir informacinių sistemų veiklą, koordinuos tarptautinio ir Europos Sąjungos teisinio bendradarbiavimo ir atstovavimo Lietuvos Respublikos interesams tarptautiniuose teismuose veiklas, formuos politiką baudžiamosios teisės ir baudžiamojo proceso teisės srityse.

A. Ručinskas iki šiol dirbo vyresniuoju patarėju Finansų ministerijoje Išlaidų atitikties ir deklaravimo departamente, anksčiau 10 metų yra dirbęs Valstybės kontrolėje teisės taikymo ir teisėkūros bei personalo valdymo srityse, taip pat darbo patirties yra įgijęs ES projektų įgyvendinimo srityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.