E. Zingeris: ar jie gali tyčiotis iš holokausto?

Parlamentaras Emanuelis Zingeris, stebėdamas antradienį prie Seimo susirinkusius protestuotojus klausia, ar tikrai ši demonstracija buvo netyčia sumąstytą tokią dieną, kai daugybės valandų debatai Seime buvo skirti Lietuvos valstybės esminių sienos apsaugos klausimų svarstymui ir dažnam visų partijų atstovų balsavimui kartu.

Emanuelis Zingeris.<br>V.Skaraičio nuotr.
Emanuelis Zingeris.<br>V.Skaraičio nuotr.
Emanuelis Zingeris<br>V.Skaraičio nuotr.
Emanuelis Zingeris<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 10, 2021, 11:29 PM, atnaujinta Aug 11, 2021, 12:10 PM

E. Zingeris stebisi protestuotojų elgesiu ir jų pasirinktais įžeidžiamais protesto simboliais.

„Štai šitų asmenų, kurie prisidengę teatriniu apsirengimu, imituoja holokausto aukas. Tai reikštų esą jaučia simpatiją išgyvenusiems žydų tautos tragediją. Bet kodėl nemačiau šių žmonių iš nuotraukos nė vienuose plačiai žinomuose holokausto Lietuvoje 80-mečio renginiuose arba geros valios žmonių eitynėse? Nemačiau jų nei užvakar Biržuose, kur buvo užmušta pusę̇ miestelio gyventojų – žydų, iš jų net 900 vaikų, nei prieš tris savaites Kalvarijoje minėjime, kur iš visų gyvenusių žydų (80 procentų miestelio gyventojų) gyvena iki šiol tik vienas, nei Kauno garažo pogromo minėjime birželio 23-iąją.

Ar tai reiškia, kad apsivilkę imituojančią mano motinos dėvėtą Štuthofo koncentracijos stovykloje aprangą, jie gali tyčiotis iš Holokausto tikrųjų aukų?

Ar šios demonstracijos dalyviai tokiais palyginimais nori pasakyti, kad 94 procentai jų bus dabartinės Lietuvos valdžios išžudyti kaip tai buvo mūsų gimtinėje padaryta 1941-1944 metais baisiųjų žudynių metu?

Tad, ponai, jūs bandote pasakyti, kad dabartinė valdžia jums, nenorintiems skiepytis, ruošia tą patį, ką žydams ruošė naciai su jų gausiais vietiniais koloborantais? Ir tai Europos Sąjungos ir NATO valstybėje 2021 metais ? Ar jūs būsite išrikiuoti prie duobių?“, – retoriškai klausia Seimo narys E. Zingeris.

E.Zingeris, vienintelis Seime išrinktas žydas bei holokaustą išgyvenusios šeimos palikuonis, pabrėžia galįs patikinti, kad šis nusikalstamai neskoningas šiandienos demonstracijos akcentas, jo akyse panaikino visą galimai teisėtą bendro judėjimo prieš skiepus orumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.