I. Šimonytė: tikiu, kad ateityje imsitės lyderystės įvairiose srityse

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė, pirmadienį dalyvavusi pokalbių popietėje su konkurso „Kitas 100“ laimėtojais, pabrėžė, kad Lietuvai, kaip valstybei, labai svarbus yra indėlis tų žmonių, kurie mokosi geriausiuose pasaulio universitetuose ir sugrįžę dalijasi savo sukauptomis žiniomis.

I. Šimonytė: tikiu, kad ateityje imsitės lyderystės įvairiose srityse.<br>V.Skaraičio nuotr.
I. Šimonytė: tikiu, kad ateityje imsitės lyderystės įvairiose srityse.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2021, 3:50 PM

„Noriu pasidžiaugti, kad turite galimybę studijuoti mokslo įstaigose, garsėjančiose ne tik giliomis tradicijomis, bet ir savo akademine bendruomene, dėstytojais, kurie yra iškiliausi savo srities specialistai. Šiandienos pasaulyje įgytos žinios, kompetencijos, mąstymo įgūdžiai yra tapę svarbiausia atrama išskleidžiant savo talentus ir siekiant ambicingų tikslų“, – sakė premjerė.

Pasak I. Šimonytės, kai Lietuva prieš daugiau nei šimtą metų paskelbė nepriklausomybę, jos varomoji jėga buvo prestižiniuose užsienio universitetuose mokslus baigę jaunuoliai, kurie grįžo į Tėvynę pritaikyti savo žinių ir auginti savarankišką valstybę. Nors šiandien jau turime gyvenimo savo valstybėje patirtį, tobulėja bei stiprėja akademinės institucijos, tačiau Lietuvai, kaip valstybei, labai svarbus yra indėlis tų žmonių, kurie mokosi geriausiuose pasaulio universitetuose ir sugrįžę dalijasi savo sukauptomis žiniomis ir patirtimi, kuria unikalią mąstymo ir diskusijų kultūrą, padeda mūsų valstybei stiebtis aukštyn ir tobulėti.

„Linkiu sėkmingų studijų, drąsos įveikiant iššūkius ir gebėjimo iš jų pasimokyti. Tikiu, kad grįšite kupini ryžto ir entuziazmo pritaikyti įgytus intelektinius turtus, ateityje drąsiai imsitės lyderystės įvairiose srityse ir daug ką sugebėsite padaryti geriau, nei šiandien sugebame mes“, – kalbėjo Vyriausybės vadovė.

Konkursas studijoms užsienyje remti „Kitas 100“ organizuotas ketvirtą kartą. Juo valstybė siekia paremti į geriausias (top 50) pasaulio aukštąsias mokyklas įstojusių (pakviestų studijuoti) ar jau studijuojančių jose ir pasiryžusių po mokslų grįžti dirbti į Lietuvą asmenų studijas.

Per metus vienam studentui galima skirti 21 200 eurų. Parama gali būti skiriama studijų kainai sumokėti bei pragyvenimo išlaidoms užsienio valstybėje padengti. Paramą gavęs asmuo privalės 3 metus po studijų baigimo dirbti Lietuvoje.

Finansinė parama šiemet atiteko 16 asmenų: studentams iš Kembridžo, Oksfordo, Kolumbijos universitetų, Vienos muzikos ir teatro universiteto, Karališkosios Hagos konservatorijos, Londono menų universiteto ir LUCA Belgijos menų mokyklos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.