Neramios I. Šimonytės žinios dėl apribojimų ir kada jų jau nebepavyks išvengti

Apribojimų dėl koronaviruso išvengti nepavyks, jeigu ligoninės ir toliau sparčiai pildysis, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2021, 12:32 PM, atnaujinta Aug 18, 2021, 12:40 PM

Ji trečiadienį teigė, kad kol kas skiepijimosi tempai „atrodo neblogai“, tačiau be šio rodiklio svarbu stebėti ir situaciją ligoninėse.

„Net jeigu skiepijimosi tempas bus spartus, bet ligoninės pildysis dar sparčiau, natūralu, kad tie apribojimai bus labai sunkiai išvengiami. Jeigu skiepijimosi tempas tuo pačiu metu reikš ir geresnę situaciją epidemijos pačios ir ligoninių pildymasis ar stabilizuosis, ar sulėtės, tada jau galima bus kalbėti apie kitus dalykus“, – kalbėjo premjerė.

Pasak jos, šiuo metu matomas nemažėjantis kasdien ligoninėse atsiduriančių COVID-19 pacientų skaičius ir dauguma jų yra nepasiskiepiję.

„Štai vakar naujai į ligoninę paguldytų žmonių buvo beveik 70 ir tai yra daug“, – kalbėjo Vyriausybės vadovė.

Ji teigė, kad norint išvengti apribojimų „turi ne tik skiepijimosi tempai pasiekti tam tikrą mastą, bet taip pat turime pamatyti, kad ir mūsų ligoninės nepasprings naujais ligoniais ir neturės atiduoti vėl visų savo lovų tam, kas susirgęs covidu“.

Verslas nuo pirmadienio gali pradėti paslaugas teikti lankytojams tik su galimybių pasu – tokiu atveju nebereikia laikytis nustatytų ribojimų.

Norintiesiems toliau priimti klientus be galimybių paso, galioja griežtesni apribojimai, o nuo rugsėjo 13-osios didžioji dalis paslaugų galės būti teikiamos tik įgijusiems imunitetą po skiepų ar ligos, arba turintiems neigiamą PGR testą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?