Kazachstano gynybos ministerija praneša apie vieną iš Afganistano evakuotą lietuvį

Kazachstano gynybos ministerija informuoja, kad tarp 42 žmonių, kurie trečiadienį Kazachstano karinių pajėgų orlaiviu buvo parskraidinti iš Afganistano, yra vienas lietuvis. Kaip skelbia Kazachstano ministerija, karinis orlaivis trečiadienį nusileido Almatoje. Lietuvos užsienio reikalų ministerija šio įvykio nekomentuoja.

Kabulo oro uostas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Kabulo oro uostas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-18 16:35, atnaujinta 2021-08-18 16:40

ELTA anksčiau trečiadienį skelbė, kad Afganistane yra du Lietuvos piliečiai, norintys grįžti į Lietuvą. Tai naujienų agentūrai patvirtino Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM).

Sekmadienį Afganistano prezidentas Ashrafas Ghanis išvyko iš savo šalies į Tadžikistaną, o į Kabulą įžengę Talibano kovotojai užėmė prezidento rūmus.

Afganistano prezidentas A.Ghanis sako sekmadienį išvykęs iš šalies tam, kad būtų išvengta kraujo praliejimo, kai į sostinę Kabulą įžengė Talibano kovotojai. A.Ghanis neatskleidė, į kurią valstybę išvyko, bet teigė, kad, jam likus Afganistane, "daug patriotų būtų tapę kankiniais, o Kabulas būtų sunaikintas".

Kabule pastarosiomis dienomis tvyro chaosas, o daugelis jo gyventojų skuba palikti miestą, dėl to keliuose susidarė didelės spūstys. Ten, kur eismas visai sustojo, žmonės metė savo automobilius ir bėgo.

Kas spėjo, iš bankų išsiėmė visas santaupas. Feisbuke žmonės dalinosi nuotraukomis, kuriose matoma, kaip uždažomi moterų atvaizdai ant kai kurių Kabulo parduotuvių ir grožio salonų.

Gyventojai baiminasi, kad, į valdžią grįžus talibams, moterys negalės išeiti iš namų, dirbti, mokytis ir lankytis viešose vietose, nelydimos vyrų giminaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.