Nutrauktas tyrimas dėl galimo Šilutės mero V. Laurinaičio piktnaudžiavimo

Klaipėdos apygardos prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą Šilutės merui „tvarkiečiui“ Vytautui Laurinaičiui dėl galimo jo piktnaudžiavimo ir aplinkos apsaugos taisyklių pažeidimo.

Šilutės meras Vytautas Laurinaitis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šilutės meras Vytautas Laurinaitis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2021, 12:37 PM

Prokuroro vertinimu, surinktų duomenų nepakanka pagrįsti įtariamojo V. Laurinaičio kaltę dėl nusikalstamų veikų padarymo, trečiadienį pranešė prokuratūra.

Ikiteisminis tyrimas dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba Šilutės rajono savivaldybėje ir aplinkos apsaugos taisyklių pažeidimo, buvo pradėtas 2018 metų kovą.

Kaip skelbia prokuratūra, įtariama, kad Šilutės rajono savivaldybės atstovai A. B., S. Š., R. R. ir savivaldybės kontroliuojamos įmonės direktorius A. S. piktnaudžiaudavo tarnybine padėtimi, viršijo jiems suteiktus įgaliojimus, dėl to didelės žalos patyrė valstybė ir Šilutės rajono savivaldybė.

Teigta, kad minėti asmenys pažeidė aplinkos apsaugos priežiūros taisykles, dėl to naftos produktais buvo užteršta apie 8 tūkst. kvadratinių metrų ploto teritorija, esanti Šilutėje. Dėl tokių veiksmų padaryta didelė žala žemei, atsirado kitų sunkių padarinių.

Ikiteisminis tyrimas nutrauktas tik dėl vieno įtariamojo – mero V. Laurinaičio.

Tyrimas dėl galbūt kitų padarytų nusikalstamų veikų yra baigiamosios stadijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.