Vytautas Bruveris. Jeigu šokti nemoki, ne patarėjai kalti

Gali dvariškius, patarėjus ar padėjėjus keisti kaip kojines nors ir kiekvieną dieną, bet jei kaltas esi pats, o ne aplinka, tokie judesiai – lyg kompresas numirėliui.

Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2021, 8:48 AM

Ar ne taip elgiasi vidaus reikalų ministrė konservatorė A.Bilotaitė, puolusi karštligiškai gelbėti savo munduro stumdydama figūras komandoje?

Kai nelegalių migrantų iš Baltarusijos krizės įkarštyje ministrę paliko jos patarėja viešiesiems ryšiams ir komunikacijai, politikė susirado naują – buvusią eksprezidentės D.Grybauskaitės komunikatorę D.Ulbinaitę, kuri ilgokai blaškėsi, netgi nesėkmingai bandė kandidatuoti į Seimą.

Sunku pasakyti, kas lėmė tokį A.Bilotaitės pasirinkimą, juolab kad D.Ulbinaitės veikla Prezidentūroje bene labiausiai įsiminė dėl slaptos saugumo pažymos nutekinimo skandalo, skaudžiai kirtusio ir pačiai D.Grybauskaitei.

Gal ministrei padarė įspūdį tai, kad D.Ulbinaitė turėjo ginti D.Grybauskaitę nuo tuomečio premjero S.Skvernelio ir valstiečių, kurie dabar pliekia A.Bilotaitę kaip netikusią Vidaus reikalų ministerijos vadovę?

O iš Vyriausybės viršūnių šlubčiojančiai ministrei dar siunčiama papildoma pagalba – į specialiai įsteigtą ketvirtą vidaus reikalų viceministro postą greičiausiai bus sodinamas premjerės I.Šimonytės patarėjas, buvęs sostinės policijos vadovas K.Lančinskas.

Kaip matyti, ir pati premjerė vis dar nenori pripažinti, kad pagrindinė vidaus reikalų ministrės problema – ne pagalbininkai.

Gal ir negali pripažinti dėl ją delegavusios partijos užkulisių. Juk A.Bilotaitės stojo ginti pats dešiniųjų patriarchas V.Landsbergis – jis A.Lukašenkos talkininku išvadino net buvusį savo augintinį konservatorių A.Ažubalį, kuris konstatavo ministrės nepajėgumą.

Beje, pati A.Bilotaitė lygiai tokiais pat A.Lukašenkos pagalbininkais išvadina visus, kurie tik suabejoja jos ar kitų dabartinių valdančiųjų veiksmais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.