Pataisos namų pareigūnai: po mūsų kreipimosi atšauktas ministerijos darbo laiko organizavimo eksperimentas

Pataisos namų pareigūnai džiaugiasi, kad po jų kreipimosi Teisingumo ministerija atšaukė Vilniaus pataisos namuose (VPN) vykdytą darbo laiko organizavimo eksperimentą, kai buvo nustatytos 12 valandų pamainos. Įstaigoje dirbantys pareigūnai pabrėžė, kad eksperimentą ministerija nusprendė vykdyti neatsižvelgusi į bendruomenės aiškų prieštaravimą.

Prižiūrėtojas.<br>V.Balkūno nuotr.
Prižiūrėtojas.<br>V.Balkūno nuotr.
Darius Čekavičius.<br>Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos nuotr.
Darius Čekavičius.<br>Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos nuotr.
Loreta Soščekienė.<br>Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos nuotr.
Loreta Soščekienė.<br>Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 25, 2021, 6:51 AM

„Šiuo metu Vilniaus pataisos namų pareigūnai į darbą vyksta iš aplinkinių regionų, todėl 24 val. pamainos yra adekvačios. Po tokios pamainos pareigūnas gauna 3 dienas poilsio, kurį gali skirti šeimai, vaikų priežiūrai. Pakeitus darbo laiką į 12 val. pamainas, darbuotojai turėtų nuolat važinėti į Vilnių ir poilsio sulauktų tik po sunkios darbo savaitės“,- pasakojo Vilniaus pataisos namų profesinės sąjungos, priklausančios Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijai (LTPF), pirmininkas Darius Čekavičius.

LTPF į Teisingumo ministeriją su prašymu atšaukti eksperimento įgyvendinimą kreipėsi rugpjūčio 17 d. Praėjus porai dienų po kreipimosi, Teisingumo ministerija pranešė atšaukianti eksperimento vykdymą.

„Tai – itin psichologiškai sudėtingas darbas. Pareigūnai nuolat bendrauja su nusikaltusiais asmenimis, darbo aplinka taip pat neprimena jaukaus biuro ar poilsio namų, o atlyginimai – vieni mažiausių iš statutinių įstaigų. Tai tikrai nėra patrauklios darbo sąlygos, todėl darbintis čia niekas nesiveržia. Sistemoje ir taip trūksta darbuotojų, o atrodo, kad eksperimentu norėta atsikratyti ir turimų Vilniaus pataisos namuose“,- TM siūlymu piktinosi L. Soščekienė.

Profesinių sąjungų iniciatyva įstaigoje atlikta apklausa parodė, kad absoliuti dauguma pareigūnų nepritaria tokiam eksperimentui. Daug dirbančių pareigūnų yra jauni, neseniai sukūrę šeimas ir turintys mažų vaikų. Darbas 24 val. režimu jiems idealus modelis, leidžiantis paskirti laiko vaikų priežiūrai.

„Pataisos namuose kilo didžiulis šurmulys – pasigirdo ketinimai išeiti dirbti į kitas tarnybas ar net keisti darbo pobūdį. Negalime leisti prarasti darbuotojų, juk iki šiol pareigūnų darbo rezultatai buvo labai geri. Nesuprantame, kokiais motyvais buvo priimtas sprendimas keisti darbo laiką“, – situacija stebėjosi profesinės sąjungos pirmininkas D. Čekavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.