M. Navickienė: dabar prasidės kitas darbo su migrantais etapas

Į nelegalių migrantų apgyvendinimo vietas artimiausiu metu planuojama siųsti socialinių darbuotojų komandas, siekiant užtikrinti atvykusių asmenų buvimo sąlygas, teigia socialinės apsaugos ir darbo ministrė.

Migrantai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Migrantai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Migrantai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Migrantai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-08-26 22:09, atnaujinta 2021-08-26 22:11

„Šiuo metu paleidinėjame, jau pirmadienį turėsime mobilias socialinių darbuotojų komandas, kurios važinės į apgyvendinimo vietas ir į užkardas, tam, kad galėtume matyti, kokių paslaugų reikia. Ir mes kalbame tik apie bazines paslaugas, kad žmonės turėtų šiltus drabužius, kad jie nešaltų, nesirgtų, kad turėtų kur nuprausti vaikus“, – LRT televizijos laidoje „Dienos tema“ kalbėjo Monika Navickienė.

Pasiteiravus, kodėl tik dabar imamasi migrantų apgyvendinimo sąlygų, ministrė teigė, kad pirmiausia siekta išspręsti atvykusių asmenų apgyvendinimo klausimą. Pasak jos, susidurta su sunkumais bendraujant „ir su savivaldybėmis“.

„Šiuo metu tie perkėlimo procesai yra toliau tęsiami, apgyvendinimo vietos jau daugmaž numatytos, bet vyksta tolimesnės derybos su savivaldybėmis. Taip pat norėčiau, naudodamasi proga, padėkoti toms savivaldybėms, kurios prisiima atsakomybę“, – aiškino M. Navickienė.

Ji viliasi, kad iš Baltarusijos į Lietuvą patekusių neteisėtų migrantų skaičius nedidės.

„Be abejo, yra geras signalas tas, kad daugiau tų žmonių per sieną nebeateina ir tikėkimės, kad tai bus visas žmonių kiekis, su kuriuo reikės mums dorotis artimiausioje perspektyvoje“, – kalbėjo ministrė.

BNS primena, kad į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko daugiau nei 4,1 tūkst. neteisėtų migrantų. Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Taip pat priimtas sprendimas apgręžti neteisėtai sieną bandančius kirsti asmenis, tai gerokai sumažino plūstančiųjų srautus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.