G. Nausėda pasirašė dekretą dėl teisėjo R. Grigo įgaliojimų sustabdymo

Prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė dekretą dėl Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjo Rimanto Grigo įgaliojimų sustabdymo ir sutikimo patraukti jį baudžiamojon atsakomybėn.

G. Nausėda pasirašė dekretą dėl teisėjo R. Grigo įgaliojimų sustabdymo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G. Nausėda pasirašė dekretą dėl teisėjo R. Grigo įgaliojimų sustabdymo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-01 17:03, atnaujinta 2021-09-01 17:19

Šalies vadovas dekretą pasirašė gavęs generalinės prokurorės Nidos Grunskienės informaciją apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo ir teikimą leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn teisėją R. Grigą, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Pasak šalies vadovo, bet kokios nesąžiningumo apraiškos teismų sistemoje yra netoleruotinos. Tai griauna teisinės valstybės pagrindus ir pakerta visuomenės pasitikėjimą teisingumo vykdymu.

Teisėjų taryba jau anksčiau kreipėsi į generalinę prokurorę N. Grunskienę, prašydama pateikti visą reikšmingą informaciją apie vykdomą ikiteisminį tyrimą. Gavus reikiamus duomenis, nedelsiant bus šaukiamas neeilinis Teisėjų tarybos posėdis, kuriame bus sprendžiama, ar teisėjas R. Grigas savo poelgiu nepažemino teisėjo vardo.

Sustabdžius teisėjo R. Grigo įgaliojimus, jis bus nušalintas nuo pareigų, o visos jo nagrinėtos bylos bus perduotos nagrinėti kitiems teisėjams.

Kaip ELTA jau skelbė, generalinė prokurorė N. Grunskienė antradienį pradėjo ikiteisminį tyrimą Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjui Rimantui Grigui pagal Baudžiamojo kodekso 225 str. 1 d. dėl kyšininkavimo. Trečiadienį N. Grunskienė kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą dėl leidimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėją R. Grigą, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Kauno advokatas, buvęs ilgametis teisėjas, B. L. susitarė su Kaune veikiančia advokate V. G., kad ji, veikdama bendrai su advokatės kontoros darbuotoju T. G., perduos neteisėtą atlygį Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjui Rimantui Grigui.

Kaip įtariama, už ne mažesnį kaip 2 000 Eur kyšį siekta, kad teisėjas, nagrinėdamas vieno asmens administracinio nusižengimo bylą apeliacine tvarka, paskirtų švelnesnę administracinio poveikio priemonę ir sutrumpintų vairuotojo pažymėjimo atėmimo terminą nuo 12 iki 3 mėn. Nustatyta, kad antradienį sutartas neteisėtas atlygis ar jo dalis buvo perduota teisėjui jo darbo vietoje, Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose.

Antradienį advokatai B. L. ir V. G. bei advokatės kontoros darbuotojas T. G. buvo sulaikyti, jiems pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu ir papirkimo. Atliktos kratos teisėjo ir įtariamųjų gyvenamosiose vietose. Atliekant kratą teisėjo gyvenamojoje vietoje, jis bandė naikinti įrodymus.

Šį ikiteisminį tyrimą atlieka STT Kauno valdyba. Tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.