Lietuva gavo humanitarinės pagalbos siuntą iš Portugalijos

Lietuva ketvirtadienį gavo humanitarinės pagalbos siuntą iš Portugalijos, joje – maisto daviniai, skirti neteisėtiems migrantams, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

 Lietuva gavo humanitarinės pagalbos siuntą iš Portugalijos.<br> VRM nuotr.
 Lietuva gavo humanitarinės pagalbos siuntą iš Portugalijos.<br> VRM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2021, 4:52 PM

„Lietuva sulaukia vis daugiau paramos iš partnerių – tai ne tik pagalba, bet ir mūsų veiksmų palaikymas. Visos siuntos, kurios gaunamos, skirtos migrantams, norint jiems užtikrinti minimalias gyvenimo sąlygas“, – pranešime sakė ministrė Agnė Bilotaitė.

Lietuva jau yra sulaukusi ekspertinės pagalbos, technikos, modulinių namelių, vadinamosios koncertinos iš Austrijos, Estijos, Lenkijos, Slovėnijos ir Ukrainos.

Be to, iš Austrijos, Estijos, Lenkijos ir Slovėnijos atvykę pareigūnai kartu su Lietuvos pasieniečiais dirba pasienyje su Baltarusija.

Pagal Sąjungos civilinės saugos mechanizmą Lietuva sulaukė humanitarinės pagalbos – palapinių ir modulinių namelių, lovų, antklodžių, baldų, elektros generatorių, šildytuvų ir kitokios migrantams apgyvendinti reikalingos įrangos – iš 18 šalių.

Lietuvoje dirba „Frontex“, Europolo ir Europos prieglobsčio paramos biuro ekspertai, vertėjai, sienos stebėjimo pareigūnai, socialiniai darbuotojai, apklausų atlikėjai, kurie padeda sparčiau ir efektyviau įveikti migrantų krizę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.