Ugniagesiai gelbėtojai atsisveikina su pasienyje žuvusiu kolega: išlydi į paskutinę kelionę

Penktadienį į paskutinę kelionę palydimas Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos budinčios pamainos ugniagesys gelbėtojas Egidijus Karla.

 Ugniagesiai gelbėtojai atsisveikina su pasienyje žuvusiu kolega: išlydi į paskutinė kelionę.<br> Lrytas.lt koliažas
 Ugniagesiai gelbėtojai atsisveikina su pasienyje žuvusiu kolega: išlydi į paskutinė kelionę.<br> Lrytas.lt koliažas
 Ugniagesys gelbėtojas Egidijus Karla.<br> mignalina.lt nuotr.
 Ugniagesys gelbėtojas Egidijus Karla.<br> mignalina.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-09-03 10:41, atnaujinta 2021-09-03 10:44

Jo gyvybė užgeso rugpjūčio 31 d. Varėnos rajone, Aleksandro Barausko pasienio užkardoje, vykdant pavestą užduotį.

„Nors ir nėra žodžių, kurie palengvintų praradimo skausmą, bet labai norėčiau, kad mūsų visų palaikymas ir užuojauta suteiktų stiprybės žuvusiojo mamai, žmonai, dukrai ir visiems artimiesiems, – sako Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Saulius Greičius. – Ši netektis palietė mus visus, ją skaudžiai išgyvena ir tie, su kuriais jis dirbo gesindamas gaisrus, gelbėdamas žmonių gyvybes ir padėdamas nelaimėse. Viena iš daugelio pavojaus akimirkų buvo lemtinga. Liūdime ir gedime dėl jo tragiškos žūties. Mūsų širdys visada saugos šviesų jo atminimą.“

E. Karla gimė Ignalinoje, 1974 m. rugsėjo 1 d. 1995 m. baigė Vilniaus aukštesniąją transporto mokyklą ir įgijo transporto automatikos inžinieriaus – asistento kvalifikaciją.

Nuo 1997 m. sausio 2 d. iki 1997 m. gegužės 30 d. dirbo Ignalinos rajono priešgaisrinės tarnybos Dūkšto priešgaisrinėje dalyje viršininku. Tarnybą vidaus reikalų sistemoje pradėjo 1997 m. birželio 2 d.

Vidaus tarnybos puskarininkis E. Karla turėjo profesionalius incidentų likvidavimo įgūdžius, gebėdavo operatyviai priimti sprendimus. Jis ypač pasižymėjo gesindamas prieš kelerius metus kilusius gaisrus Ignalinos rajono UAB „Legra“ durpyne, Ceikinių Švč. Mergelės Marijos Vardo bei Kazitiškio Šv. vyskupo Stanislovo bažnyčiose.

E. Karla nesyk dirbo pavojingomis sąlygomis ir įdėjo daug pastangų likviduodamas gaisrų padarinius, rašoma Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešime.

Už pavyzdingą ir nepriekaištingą tarnybą jis ne kartą buvo skatintas Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko padėkomis, vienkartinėmis piniginėmis išmokomis. Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos proga už drąsą ir ryžtą buvo apdovanotas vardine dovana Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ženklu „Už nuopelnus priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.