Savaitės įvykiai – nuo Visagino iki pajūrio: tarp keisčiausių – pranešimas apie 3 šulinyje skęstančius vyrus

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

Šulinys<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šulinys<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

2021-09-04 21:21

Ignalina

Į mišką grybauti išėjusi 81 metų moteris iki vakaro negrįžo, todėl artimieji kreipėsi į pasieniečius. Senolės paieškai į numanomą jos dingimo rajoną buvo išsiųsti pasieniečiai ir kinologas su šunimi. Jie moters neaptiko. Sutemus paieška buvo nutraukta.

Kitą rytą vietovei žvalgyti iš oro buvo pasitelktas pasieniečių dronas. Buvo pastebėtas dviratis, o kiek vėliau rasta ir grybautoja.

Moteris naktį praleido po medžiais, kur slėpėsi nuo darganos. Ji buvo sąmoninga.

Nuo kaimo, kur moteris gyvena, iki vietos, kur ji buvo aptikta, yra maždaug kilometras.

Rokiškis

Bendrajam pagalbos centrui paskambinęs vyras pranešė, kad apleistos sodybos vandens pilname šulinyje skęsta 3 vyrai. Nurodytą sodybą pasiekę pirmieji gelbėtojų ekipažai jokių nelaimės pėdsakų neaptiko. Vis dėlto buvo nutarta iš šulinio išsiurbti visą vandenį. Įleidę žarnas vyrai iš šulinio išpumpavo 5–6 tonas vandens. Jokių skenduolių šulinyje nebuvo.

Buvo nustatyta, kad Bendrajam pagalbos centrui skambino pusamžis vyras. Pirminiais duomenimis, jis paguldytas į psichiatrijos ligoninę. Greičiausiai jam buvo paūmėjusi liga.

Gelbėtojai prisiminė, kad vyriškis buvo užsiminęs, jog girdėjo balsus.

Utena

760 metų jubiliejų švenčiantis miestas savaitgalį suteikė Utenos krašto garbės piliečių vardus kraštiečiui rašytojui, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatui Sauliui Šalteniui (kairėje), ilgametei žirgininkystės tradicijų puoselėtojai, įkūrusiai Žirgininkystės muziejų, Viktorijai Jovarienei (viduryje) bei kraštiečiui rašytojui, nusipelniusiam meno veikėjui Pranui Treiniui (dešinėje).

Biržai

Į sodybą miesto pašonėje pareigūnai užsuko tirdami vienos vagystės aplinkybes.

Įtarta, kad šeimininkas prikišo nagus prie vagystės, bet tai nepasitvirtino.

Kratą atlikę tyrėjai vogtų daiktų nerado, tačiau jų dėmesį garaže patraukė naminei degtinei gaminti skirtas aparatas.

Buvo rasta apie 100 litrų raugalo, reikalingo samanės gamybai. Taip pat aptikti 5 litrai jau išvarytos naminukės. Policija neturi duomenų, kad vyras būtų pardavinėjęs naminukę.

Jaunimo gatvėje, šalia pėsčiųjų tilto per Širvėnos ežerą, biržiečiai ryte išvydo išvažinėtą pievą. Buvo akivaizdu, kad vairuotojas čia jautėsi tarytum būtų slalomo trasoje, nes šlapioje žemėje vis suko ratus.

Apklausus liudytojus ėmė dėliotis įvykio aplinkybės.

Paaiškėjo, kad veją ir šaligatvį mašina „Audi A6“ raižė 24 metų Biržų rajono gyventojas.

Pažeidėjui gresia bauda iki 750 eurų ir vairuotojo pažymėjimo praradimas iki 2 metų.

Kamajai

Rokiškio rajone 79 metų vyras ryte išgirdo beldimą į namo duris. Atvėręs jas šeimininkas išvydo kieme stovinčią čigonę. Ji ėmė suokti, kad pritrūko druskos. Senam vyrui net nekilo klausimas, kodėl moteris neina apsipirkti į parduotuvę, o druskos ieško pas svetimus žmones.

Iš virtuvės atnešęs pakelį šeimininkas išlydėjo viešnią pro duris ir tik po kurio laiko pastebėjo, kad iš koridoriaus spintoje kabančios striukės kišenės dingo piniginė su 340 eurų.

Pilviškiai

Vilkaviškio rajono miestelyje buvo paminėtos 80-osios Holokausto metinės, atidengtas stendas, informuojantis apie Pilviškių žydų istoriją bei tragišką jų likimą.

Baltrušių kaimo žydų kapinėse buvo perskaitytos jų pavardės. Į minėjimą iš Izraelio atvyko sušaudyto rabino A.Rezniko anūkas R.Reznikas.

Berčiūnai

Panevėžio rajone prieš artimuosius smurtavo 41 metų vyras. Pareigūnai įtariamąjį nutarė nuvežti į policijos komisariatą, tačiau jis pasipriešino patruliams. Sodinamas į policijos mašiną vyras kumščiu trenkė 48 metų patruliui į veidą.

Mušeiką pareigūnai greitai sutramdė, jis uždarytas į belangę. Pasitikrinti blaivumą įtariamasis atsisakė.

Leliūnai

Prieš 20 metų Utenos rajono miestelio gyventojo V.Valiušio įkurtas keramikos muziejus, kuriame yra per 3 tūkst. eksponatų, po tarptautinio keramikos simpoziumo pasipuošė spalvingu pano „Puodžius“. Jį sukūrė E.Rodvenskas ir E.Čibinskas.

Muziejaus kiemelyje buvo pastatytas ir ukmergiškio R.Zinkevičiaus sukurtas šv.Baltramiejaus koplytstulpis. Unikalią keramikos kolekciją surinkęs ir muziejų savo lėšomis įkūręs V.Valiušis viską padovanojo Utenos kraštotyros muziejui.

Varėna

Nuosavo namo šeimininkas, tvarkydamas seną komposto duobę, aptiko kaulų.

Beveik neabejojama, kad tai yra ne gyvūno, o kol kas nežinomo asmens palaikai, nes duobėje buvo rasta ir žmogaus kaukolė.

Policija aiškinasi mįslingą istoriją ir laukia ekspertų išvadų. Tada paaiškės, prieš kiek laiko palaikai atsidūrė komposto duobėje.

Rimaisai

Kraupi avarija Panevėžio rajone, kelyje „Via Baltica“, įvyko antradienį vakare. Visureigio su estiškais numeriais 66 metų vairuotojas įvažiavo į priešpriešinio eismo pusę ir kliudė iš priekio atvažiuojančią mašiną „Kia“, vairuojamą 56 metų Kauno rajono gyventojo.

„Kia“ nulėkė nuo kelio ir apvirto. Po susidūrimo esto visureigis apsisuko kelyje ir galu rėžėsi į iš paskos važiuojantį 35 metų baltarusio vairuojamą vilkiką su puspriekabe. Per avariją žuvo visureigio 62 metų keleivė. Sužeistas vairuotojas paguldytas į ligoninę. Sužeisti ir „Kia“ vairuotojas, 53 metų keleivė.

Alytus

Rugsėjo 1-osios popietę 70-metei moteriai paskambino pareigūnu apsimetantis asmuo ir pareiškė, kad policija atlieka tyrimą dėl padirbtų pinigų, todėl reikia patikrinti ir pensininkės santaupas.

Po kiek laiko į moters namus atėjo nepažįstamas vyras. Kai pensininkė jam padavė 2 tūkst. eurų, atvykėlis paprašė moters paso.

Moteriai iš kito kambario grįžus su dokumentu nebebuvo nei tariamo pareigūno, nei pinigų.

Pakruojis

Keisti automobilio „Opel Calibra“ manevrai degalinėje sukėlė įtarimą policijos patruliams. Pareigūnai nusekė paskui šią mašiną į užmiestį ir įjungę garso bei šviesos signalus pareikalavo sustoti.

„Opel“ stabtelėjo, bet ėmus artintis policijos pareigūnui vėl nurūko. Persekiojamos mašinos vairuotojas ne kartą per garsiakalbį buvo paragintas sustoti. Automobilis sustojo vidury kelio, netrukus taranavo policijos automobilį ir nurūko tolyn.

Tik Klovainių miestelyje bėglys sustojo, bet iš mašinos neišlipo, teko jį krapštyti jėga. Vairuotojui nustatytas vidutinis girtumas.

Ginkūnai

Šiaulių rajone mikroautobusas „Fiat Ducato“, vairuojamas 44 metų vyro, Naisių link vedančioje Žeimių gatvėje partrenkė 54 metų dviratininką. Pasak mikroautobuso vairuotojo, dviratininkas iš šalikelės į važiuojamąją kelio dalį įvažiavo netikėtai, todėl išvengti susidūrimo nepavyko.

Mikroautobuso parblokštas dviratininkas buvo skubiai nuvežtas į Respublikinę Šiaulių ligoninę, bet ten netrukus mirė. Mikroautobuso vairuotojas buvo blaivus.

Panevėžys

Smėlynės gatvės degalinėje buvo apvogtas 41 metų vyras. Rytą degalų užsipylęs vairuotojas susimokėjo kasoje ir pasuko prie išėjimo, tačiau užmiršo pasiimti ant prekystalio pasidėtą piniginę.

Po kurio laiko pastebėjęs, kad nebeturi piniginės, jis grįžo į degalinę, bet jos jau nebuvo. Piniginėje buvo banko ir asmens tapatybės kortelės, 2,3 tūkst. Norvegijos kronų. Patirtą nuostolį nukentėjėlis įvertino 400 eurų.

Į Latvijos sostinę Rygą autobusu važiavusi 27 metų ukrainietė ne tik neklausė vairuotojo, bet ir apspjaudė, apspardė policijos mašiną. Apie netinkamai besielgiančią keleivę pareigūnams pranešė autobuso vairuotojas.

Į belangę uždaryta moteris nesutiko pasitikrinti blaivumo, nors buvo matyti, kad yra girta. Išlaipinus agresyvią keleivę autobusas toliau tęsė kelionę.

Nepriklausomybės aikštėje buvo sumuštas vairuotojas. Pareiškimą policijai parašęs 47 metų Panevėžio rajono gyventojas pasiskundė, kad du nepažįstami vyrai jį aptalžė. Nukentėjėlio teigimu, jis ruošėsi sukti į aikštelę ir prie įvažiavimo sustojo.

Tuomet prie jo privažiavo juodos spalvos BMW markės mašina. Išlipę du vyrai pasuko prie sustojusio vairuotojo. Nukentėjėlis nurodė, kad vienas nepažįstamųjų, plūsdamasis necenzūriniais žodžiais, smogė kumščiu per pravirą durų langą jam į veidą. Išliejęs pyktį mušeika sėdo atgal į mašiną ir išvažiavo.

Ramygalos gatvėje, devynaukščiame name, gyventojai pajuto dvoką. Išėję žiūrėti, kas darosi, jie septinto aukšto laiptinėje rado sudegusį ant palangės padėtą plastikinį kibirą. Ugnis jau buvo savaime užgesusi. Apdegė palangė, nuo karščio įskilo stiklo paketas.

Akivaizdu, kad gaisrą sukėlė į plastikinį kibirą, kuriame buvo skuduras, nuorūką įmetęs rūkalius. Buvo matyti, kad laiptinę gyventojai buvo pavertę rūkykla.

Virbališkiai

Ketvirtadienį Kauno rajono miestelyje, Šakių plento ir ir Eglės gatvės sankryžoje, nuo kelio nuvažiavo ir apvirto ant šono betonvežis „Renault“.

Vairuotojas nenukentėjo. Atvykę ugniagesiai atjungė transporto priemonės akumuliatorių ir budėjo įvykio vietoje, kol atvyko bendrovės „Kauno kranai“ technika. Sunkvežimis buvo atverstas ant ratų ir iškeltas ant kelio. Šalikelėje apie 1 kvadratinio metro plote buvo išsilieję dyzeliniai degalai.

Kaunas

Miesto greitosios medicinos pagalbos stotis įsigijo vienintelį Lietuvoje masinių nelaimių logistikos automobilį. Nestandartinių parametrų ir išskirtinės komplektacijos transporto priemonė padės operatyviai suvaldyti didelio masto nelaimes ir maksimaliai greitai suteikti skubią pagalbą bent pusšimčiui žmonių. Vien neštuvų ir įtvarų čia sukomplektuota 15 suaugusiųjų ir 5 vaikams. Naujasis automobilis leis pristatyti didelius specializuotos medicininės įrangos kiekius ten, kur jų reikia labiausiai.

7 metrų ilgio automobilyje yra integruotas papildomas generatorius, galintis veikti kaip rezervinis elektros energijos šaltinis. Pasirinktas mikroautobusas – keturių varomųjų ratų, didesnio pravažumo „Volkswagen Crafter“. Iš abiejų automobilio pusių išskleidžiamos stoginės, taip pat integruota 60 litrų deguonies paskirstymo sistema. Medikai su savimi gali transportuoti 80 litrų geriamojo vandens atsargas. Automobilis kainavo 113 tūkstančių eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.