Vilniečių pasiūlytoms idėjoms – 64 tūkst. eurų

Vilniečių pasiūlytoms idėjoms seniūnijose įgyvendinti bus skirta 64 tūkst. eurų.

Remigijus Šimašius<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Šimašius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2021, 3:34 PM

Kaip informavo Vilniaus savivaldybė, projektas „Dalyvauk! Vilnius” rugsėjo 13-ąją startuos kol kas trijose seniūnijose – Justiniškių, Rasų ir Verkių. Miestiečiai kviečiami siūlyti savo idėjas, kurios jų verčiausios įgyvendinti per 2022-uosius metus, atrinks minėtų trijų seniūnijų bendruomenės.

Savivaldybė tikisi, kad ši idėja leis miestiečiams prisidėti prie savivaldybės biudžeto skirstymo, aplinkos gerinimo idėjų priėmimo, opiausių problemų sprendimų paieškos bei diskusijų.

 Savivaldybės teigimu, iki šiol seniūnijų programos įgyvendinimui skiriamas miesto biudžeto lėšas planuoja seniūnai ir seniūnės, sudarydami metų planus. Neretai dalis bendruomenėms svarbių idėjų taip ir likdavo neįgyvendintos, o gyventojai nesijautė savo aplinkos šeimininkais.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorės Linos Koriznienės teigimu, projektu siekiama, jog vilniečiai pajustų, kad „kurti Vilnių gali visi“ ir kad jų idėjos gali būti išgirstos.

Idėjas nuo rugsėjo 13 iki spalio 17 d. galima registruoti tinklalapyje dalyvauk.vilnius.lt., lapkričio 8–25 d. bus kviečiama balsuoti už labiausiai patikusį ir reikalingiausią pasiūlymą.  Daugiausiai balsų surinkusius pasiūlymus per ateinančius metus įgyvendins Savivaldybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.