Į Lietuvą spalio pabaigoje atvyksta Taivano delegacija

Į Lietuvą spalio pabaigoje atvyksta Taivano pareigūnų ir verslininkų delegacija, antradienį pranešė taivaniečių Užsienio reikalų ministerija.

Užsienio reikalų ministerija.<br>V.Skaraičio nuotr.
Užsienio reikalų ministerija.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2021, 11:43 AM, atnaujinta Sep 14, 2021, 2:01 PM

Delegacija, kurią sudaro 65 nariai, spalio 20–30 dienomis lankysis ne tik Lietuvoje, bet ir Slovakijoje bei Čekijoje.

Taivano užsienio reikalų ministerijos Europos reikalų departamento vadovas Chen Li-kuo sako, kad šie vizitai yra skirti skatinti prekybinius ryšius ir investicijas.

„Toliau stipriname savo santykius su Centrinės ir Rytų Europos šalimis, (...) demonstruodami tarptautinių demokratinių partnerių solidarumą ir draugystę“, – virtualioje spaudos konferencijoje sakė politikas.

Lietuvos užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas BNS teigė, kad į šalį atvyksta „didžiulė verslo delegacija“.

„Bus kalbama apie investicijas, rinkų atvėrimą ir ekonominį bendradarbiavimą. Tai yra puiki žinia, nes tokio lygio delegacijų mes nesame turėję. Jei pažiūrėtume į Čekiją, kur jie sukūrė 24 tūkst. darbo vietų per paskutinius dešimtmečius, kažkas panašaus Lietuvoje būtų labai naudinga“, – kalbėjo viceministras.

Pasak M. Adomėno, tai „nėra politinė delegacija“.

Kiek vėliau feisbuke ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pranešė, kad spalio 26–29 dienomis Lietuvoje viešės 40 Taivano įmonių, verslo asociacijų ir kitų organizacijų atstovai.

Jie domėsis „galimybėmis investuoti Lietuvoje, bendradarbiauti su mūsų šalies įmonėmis, pirkti lietuvišką produkciją ir organizuoti Taivano gyventojų turistines keliones į mūsų šalį“.

„Delegaciją lydės kelių Taivano ministerijų vadovai. Iš Lietuvos pusės aktyvūs kontaktai tarp Lietuvos ir Taivano verslo mezgami jau dabar. Rugsėjo 15 dieną nuotoliniu būdu įvyks Taivano ir Lietuvos verslo dienos. Jose ketina dalyvauti keliasdešimt Lietuvos įmonių, daugiausiai maisto ir kosmetikos gamintojai. Spalio mėnesį vyks turizmo įmonių susitikimas“, – įraše sakė ministrė.

Šiuo metu JAV viešinti A. Armonaitė taip pat teigė, kad Amerikoje vyksta susitikimai su šioje šalyje reziduojančia Taivano verslo bendruomene.

Dėl stiprėjančių Lietuvos ryšių su Taibėjumi, pastaruoju metu ėmė blogėti Vilniaus ir Pekino santykiai. Kinija Taivaną laiko maištaujančia savo provincija.

Pekinas dėl to rugpjūtį konsultacijoms atšaukė savo ambasadorių ir nurodė tą patį padaryti Lietuvai. Šalies ambasadorė Kinijoje Diana Mickevičienė į Vilnių konsultacijoms grįžo rugsėjo pradžioje.

Kinija pastaruoju metu taip pat ėmėsi stabdyti krovininius traukinius į Lietuvą, maisto eksporto leidimų išdavimą, sumažino Lietuvos įmonėms kredito limitus ir pakėlė kainas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.