Girtas prie vairo įkliuvęs Telšių prokuroras Rolandas Sakalauskas išmestas iš darbo

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė atleido iš pareigų Rolandą Sakalauską, ėjusį Šiaulių apygardos prokuratūros Telšių apylinkės prokuratūros prokuroro pareigas. Sprendimas priimtas gavus Vidaus tyrimų skyriuje atlikto tarnybinio patikrinimo išvadą bei teikimą dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo.

Girtas prie vairo įkliuvęs Telšių prokuroras Rolandas Sakalauskas išmestas iš darbo.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Girtas prie vairo įkliuvęs Telšių prokuroras Rolandas Sakalauskas išmestas iš darbo.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2021, 2:23 PM, atnaujinta Sep 15, 2021, 2:26 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, tarnybinis patikrinimas buvo pradėtas po to, kai liepos 25 d. asmeninį automobilį ne darbo metu vairavusį Rolandą Sakalauską Telšiuose sustabdė reidą vykdę policijos pareigūnai. Alkoholio matuokliu buvo nustatyta, kad vairuotojas yra girtas.

Pirmo patikrinimo metu buvo užfiksuotas 0,87 prom., o pakartotinio – 0,76 prom. girtumas. Dėl padaryto pažeidimo pagal Administracinių pažeidimų kodekso 422 str. 5 d. vairuotojui buvo surašytas protokolas.

Tarnybinio patikrinimo metu konstatuota, kad tokiu neteisėtu elgesiu R.Sakalauskas pažeidė Lietuvos Respublikos prokuratūros įstatymo bei prokurorų etikos reikalavimus ir padarė prokuroro bei prokuratūros autoritetą žeminantį tarnybinį pažeidimą. Generalinė prokurorė pritarė tarnybinio patikrinimo išvadai bei teikimui atleisti R.Sakalauską iš prokuroro pareigų.

Griežčiausia tarnybinė nuobauda skirta įvertinus, kad tokie neteisėti valstybės pareigūno veiksmai nepateisina teisėtų visuomenės lūkesčių dėl valstybės pareigūnų elgesio, įstatymų ir etikos normų vykdymo, besąlygiško teisingumo, padorumo ir atsakomybės principų taikymo, todėl nesuderinami su prokuroro pareigomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.