Liberalų sąjūdis renka pirmininką: dėl posto varžosi V. Čmilytė-Nielsen ir A. Bagdonas

Liberalų sąjūdis ketvirtadienį pradeda balsavimą renkant partijos pirmininką.

Dėl posto varžosi dabartinė partijos vadovė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir parlamentaras Andrius Bagdonas.<br>T.Bauro nuotr.
Dėl posto varžosi dabartinė partijos vadovė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir parlamentaras Andrius Bagdonas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2021, 7:02 AM

Dėl posto varžosi dabartinė partijos vadovė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir parlamentaras Andrius Bagdonas.

Anksčiau iš rinkimų kovos pasitraukė Seimo narė Edita Rudelienė, Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas ir Liberalų sąjūdžio Kauno miesto skyriaus pirmininkė Nijolė Putrienė.

A. Bagdonas anksčiau BNS yra sakęs dalyvausiantis rinkimuose iki pabaigos, nes partijos, renkančios lyderį iš vieno kandidato, gali netekti rinkėjų pasitikėjimo dėl demokratijos stokos.

Rinkimuose dalyvaujant dviem kandidatams, nutarta apsiriboti vienu turu, elektroninis balsavimas pradedamas ketvirtadienį ir baigsis per suvažiavimą šeštadienį.

Šeštadienį Trakuose vyks Liberalų sąjūdžio suvažiavimas, kuriame bus patvirtinti balsavimo rezultatai.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas renkamas dvejų metų kadencijai.

Valdančiajai daugumai priklausantis Liberalų sąjūdis turi 7 tūkst. narių, Seimo frakciją sudaro 12 liberalų. Visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad už liberalus balsuotų apie 5 proc. gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.