Tarp I. Šimonytės patarėjų – buvęs Lietuvos banko vadovas V. Vasiliauskas

Prie premjerės Ingridos Šimonytės komandos prisijungė buvęs Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

 V.Vasiliauskas prisijungė prie I.Šimonytės komandos.<br> lrytas.lt koliažas.
 V.Vasiliauskas prisijungė prie I.Šimonytės komandos.<br> lrytas.lt koliažas.
Vitas Vasiliauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Vitas Vasiliauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-09-16 10:58, atnaujinta 2021-09-16 11:31

Jo pavardė minima Vyriausybės puslapyje nurodytame patarėjų sąraše. Jame nurodoma, kad V. Vasiliauskas ministrei pirmininkei patars valstybės tarnybos klausimais.

Premjerė I. Šimonytė žurnalistams Seime ketvirtadienį patvirtino, kad V. Vasiliauskas pradėjo dirbti šią savaitę, jis kuruos valstybės tarnybos, ypač aukštesnio rango vadovų pritraukimo klausimus.

„Labai puikiai matome, tas pats Nacionalinio visuomenės sveikatos centro pavyzdys, kad turime daug institucijų, kurios yra be galvos, ir jos yra be galvos ne todėl, kad kas nors kam nors saugo kokią nors vietą, o todėl, kad valstybės tarnybai vis sunkiau ir sunkiau sekasi pritraukti kompetentingų vadovų, ir tai labai svarbi problema“, – Seime sakė premjerė.

Ji teigė, kad Vyriausybė planuoja teikti Seimui siūlymus, kaip „būtų galima išties sukurti bent palyginamas sąlygas su privačiu verslu o ypatingai – su valstybės valdomomis įmonėmis“.

Vyriausybės spaudos tarnyba pranešė, kad V. Vasiliauskas į pareigas paskirtas trečiadienį.

48-erių teisininko išsilavinimą turintis V. Vasiliauskas iki šių metų balandžio dvi kadencijas ėjo Lietuvos banko valdybos pirmininko pareigas, paskutiniu metu buvo Europos centrinio banko valdančiosios tarybos narys. Prieš tai jis buvo Dalios Grybauskaitės prezidento rinkimų štabo vadovu, dirbo advokatu, dar anksčiau yra ėjęs finansų viceministro pareigas. Lietuvai rengiantis narystei Europos Sąjungoje buvo atsakingas už Lietuvos ir ES teisės aktų suderinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.