G. Nausėda į LRT tarybą skiria R. Šerelytę-Mendeikienę

Prezidentas Gitanas Nausėda, vadovaudamasis Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymu, antradienį pasirašė dekretą, kuriuo skiria Renatą Šerelytę-Mendeikienę LRT tarybos nare.

 Renata Šerelytė.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Renata Šerelytė.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2021, 3:48 PM, atnaujinta Sep 28, 2021, 3:54 PM

Rašytoja, Lietuvos rašytojų sąjungos valdybos narė R. Šerelytė-Mendeikienė yra 8 romanų, 5 novelių rinkinių, eseistikos knygos, 14 knygų vaikams autorė. Jos romanai išversti į vokiečių, lenkų ir anglų kalbas. Novelių ir eseistikos išversta į anglų, prancūzų, vokiečių, lenkų, italų, ispanų, kroatų, gruzinų, rusų, švedų kalbas.

2009 – 2013 m. R. Šerelytė-Mendeikienė dirbo prezidentės Dalios Grybauskaitės Spaudos tarnyboje.

„Renata Šerelytė-Mendeikienė yra ne tik viena žymiausių šiuolaikinių Lietuvos rašytojų, bet ir įžvalgi publicistė, aktyvi visuomeninio bei kultūrinio Lietuvos gyvenimo dalyvė. Esu tikras, kad jos įžvalgos ir vertybės pasitarnaus atstovaujant visuomenės interesams LRT taryboje“, – sakė prezidentas.

LRT taryba sudaroma iš 12 asmenų – visuomenės, mokslo ir kultūros veikėjų, skiriamų 6 metų kadencijai. Keturis LRT tarybos narius skiria prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.