Padėjo tašką dėl pastato panaudojimo Viešvilėje: migrantų ten nekels

Viešvilės miestelio (Jurbarko r.) gyventojus pasiekė žinia, išsklaidžiusi tvyrojusį nerimą. Buvusiuose vaikų globos namuose migrantai nebus apgyvendinami.

Nameliai migrantams.<br>V.Skaraičio nuotr.
Nameliai migrantams.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-30 15:52

Prieš kurį laiką pasirodžiusi informacija, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, atsakinga už neteisėtų migrantų apgyvendinimą, pastaruosius ketina įkurdinti viename gražiausių Viešvilės pastatų, nenudžiugino miestelio gyventojų.

Į Kultūros paveldo objektų sąrašą įrašytas pastatas kelerius metus stovėjo tuščias, nešildomas, todėl viešviliškiai baiminosi, kad jis gali visai sunykti.

1902-aisiais statytame raudonplyčiame pastate anuomet buvo teismo rūmai, nuo 1956 metų veikė vaikų globos namai. Kai prieš kelerius metus išsikraustė paskutiniai globotiniai, pastatas buvo parduodamas.

Turto bankui pavyko jį parduoti per ketvirtą aukcioną už 141 tūkst. 063 eurus. Šis faktas paaiškėjo kaip tik tada, kai prasidėjo gyventojų diskusijos dėl būsimo migrantų apgyvendinimo.

Viešviliškiai reiškė nepasitenkinimą rajono bei ministerijos atstovams ir baiminosi dėl saugumo, jei miestelio centre apsigyvens trys keturi šimtai svetimšalių.

Žinia apie aukcione privataus asmens nupirktą pastatą pristabdė ministerijos sprendimą. Tąsyk pasigirdo kalbų, kad Vyriausybė, kol sutartis su pirkėju nepasirašyta, 4 tūkst. kv. metrų pastatą gali perimti valstybės žinion. Tačiau aukciono rezultatai nebuvo panaikinti.

„Oficialaus rašto seniūnija negavo, bet sužinojome, kad pas mus migrantų nebeveš. Drąsiai galima sakyti, kad miestelio gyventojai lengviau atsikvėpė. Buvusį globos namų pastatą nupirko vienas klaipėdietis. Šį ketvirtadienį jis turėtų pasirašyti pirkimo sutartį.

Kiek žinau, šiame pastate ketinama įrengti senelių namus. Žadama, kad bus apie 70 darbo vietų. Globos namai yra daug perspektyviau nei migrantai. Juose galės įsidarbinti mūsų miestelio žmonės“, – teigė Viešvilės seniūnas Valentinas Kucinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.