A. Pranckevičius: EBPO turi likti principinga ir remtis bendromis vertybėmis nedemokratinių režimų keliamų iššūkių akivaizdoje

Spalio 5 – 6 dienomis užsienio reikalų viceministras Arnoldas Pranckevičius dalyvavo Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) Ministrų tarybos metinėje konferencijoje, kurios metu aptartos EBPO veiklos kryptys ateityje bei patvirtinti strateginiai EBPO dokumentai. Konferencijoje taip pat paminėta EBPO Konvencijos įsigaliojimo 60 metų sukaktis.

Arnoldas Pranckevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Arnoldas Pranckevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2021, 3:58 PM

Ministrų plenarinėje sesijoje viceministras A. Pranckevičius akcentavo vertybių svarbą EBPO veikloje ir atkreipė dėmesį, kad „įgyvendinant nelengvas ir plataus masto reformas, reaguojant į globalios ekonomikos iššūkius – klimato kaitą, augančią nelygybę, sparčią technologijų plėtrą, dezinformaciją – vis aktualesnis tampa pasitikėjimo Vyriausybėmis klausimas. Efektyvūs valstybės valdymo sprendimai padėtų sugrąžinti pasitikėjimą viešąja politika ir būtent šioje srityje matome didelį, ilgamete ekspertize paremtą, EBPO potencialą.“

Viceministras taip pat pabrėžė, kad EBPO turi galimybes stiprinti poveikį regioninėse bendradarbiavimo programose, bei skatino suaktyvinti paramą struktūrinėms reformoms Ukrainoje, įkuriant EBPO biurą Kijeve. A. Pranckevičius akcentavo, kad EBPO turi veikti vieningai ir kalbėti vienu balsu santykiuose su valstybėmis, kurios nepripažįsta demokratinių vertybių bei laisvos rinkos principų, o taip pat būtina užtikrinti, kad tokios valstybės nepasinaudotų EBPO veikla propagandiniais tikslais.

Pasak A. Pranckevičiaus, Lietuva palaiko tolesnę EBPO plėtrą, taip stiprinant organizaciją ir jos įtaką.

Sesijoje apie prekybą, Lietuvos atstovai pabrėžė atviros, taisyklėmis paremtos tarptautinės prekybos svarbą, siekiant tvirto, ilgalaikio ir tvaraus ekonomikos atsigavimo, tiekimo grandinių atsparumo bei užtikrinant lygias konkurencines sąlygas pasaulinėje rinkoje.

EBPO įkurta 1961 metais. Šiuo metu EBPO priklauso 38 valstybės, vienijamos bendrų vertybių, kaip pagarba demokratiniams principams, žmogaus teisėms, taisyklėmis paremta rinkos ekonomika, ir pasirengimas įgyvendinti EBPO standartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.