G. Nausėda: EVT išgirdo Lietuvos prašymą padėti spręsti migracijos krizę

Europos Vadovų Taryba (EVT) išgirdo Lietuvos ir kitų Baltijos valstybių bei Lenkijos prašymą padėti kovoti su neteisėtos migracijos krize, sako Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

Gitanas Nausėda.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2021, 12:22 PM

Dalyvaudamas neformaliame EVT susitikime Slovėnijoje, Lietuvos vadovas pabrėžė, jog Baltijos šalys ir Lenkija yra „susirūpinę hibridine ataka, kuri toliau yra tęsiama“ bei teigė gavęs EVT prezidento Charleso Michelio (Šarlio Mišelio) pažadą skirti dėmesio šiai problemai EVT susitikime spalio pabaigoje.

„Nebijokime to žodžio – migracijos krizė niekur nesibaigė, tiesiog ieškoma kitų variantų, kitų formų, kaip ją gilinti. Kol kas Lietuva sėkmingai tvarkosi, tačiau mums reikalinga Europos Sąjungos pagalbą. Smagu, kad Europos Vadovų Tarybos prezidentas Charlesas Michelis išgirdo šį mano ir kolegų prašymą ir spalio 21-22 dienomis, kuomet jau susitiksime Briuselyje, migracijos klausimui skirsime tikrai, tikiuosi, nemažai dėmesio“, – sakė G. Nausėda.

Lietuva, Latvija bei Lenkija nuo vasaros susiduria su drastiškai išaugusiu nelegalios migracijos srautu iš Baltarusijos. Į Lietuvą šiais metais atvyko daugiau nei 4100 neteisėtai Lietuvos ir Baltarusijos sieną kirtusių migrantų.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija, dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.