Sureagavo į valstiečių pareiškimą apie interpeliaciją I. Šimonytei: medžioklėje šūvių būna ir į orą

Valstiečių frakcijos narei Agnei Širinskienei prabilus apie galimą interpeliaciją Ingridai Šimonytei dėl kelių ministrų klaidų, komunikacijos ekspertas Linas Kontrimas įsitikinęs, kad tai – valstiečių būdas išsiskirti iš pastaruoju metu ypač garsiai besireiškiančių kitų opozicinių frakcijų.

Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Linas Kontrimas<br>T.Bauro nuotr.
Linas Kontrimas<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Širinskienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Širinskienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-10-08 11:29

Vis dėlto, anot L.Kontrimo, tokia susiskaldžiusių opozicinių frakcijų konkurencija – teigiamas dalykas, galintis pagerinti Vyriausybės darbą, tačiau kitoms politinėms jėgoms jungtis prie šios valstiečių sumanymo nerekomenduotų, nes alternatyvos – nėra.

„Tai tiesiog politinės dienotvarkės papildymas naujomis spalvomis. Bet žinot – medžioklėje šūvių būna ir į orą. Kol kas interpeliacijai nėra jokių šansų, kad ji kaip nors pasisektų.

Kam yra vietos, tai rimtai politinei dienotvarkės kritikai ir pasiūlymams, kurie gali būti kitaip nuspalvinti, bet paimti ir įgyvenami. Tai būtų daug svarbiau“, – įsitikinęs jis.

Visgi, komunikacijos ekspertas pastebi netikėtą aspektą – tai, kad susiskaldžiusi opozicija tampa efektyvesnė.

„Socialdemokratai su Vilijos Blinkevičiūtės reitingų kilimu po truputį atšyla. Matome, kad iš valstiečių išėjęs Saulius Skvernelis – nė dienos, be naujienos, tad valstiečiai dabar irgi privalo kažką daryti, kas būtų dar aštriau ir rimčiau.

Kai visa opozicija pradės kaip reikiant „badyti“ dabartinę Vyriausybę, gal kokios nors kokybės ir išlaušime. Svarbu, kad tai nebūtų formalu, nes parlamentinė kontrolė iš opozicijos nėra atimta, ji gali labai daug pasakyti – pavyzdžiui, kaip vyksta milijonų leidimas sienos statymui, kokie projektai daromi energetikos srityje“, – vardijo L.Kontrimas.

Komunikacijos ekspertas pastebi, kad gerai dirbdavo tos koalicijos, kuriose nebuvo vienos dominuojančios jėgos.

Tuo metu vertindamas valstiečių nusižiūrėtą taikinį – Ingridą Šimonytę, o ne atskirą ministrą ar ministrus, L.Kontrimas svarstė, kad toks metodas yra geras – siekti maksimumo, norint pasiekti bent minimumą, nes politikoje ir minimalus rezultatas jau yra savotiškas išjudėjimas iš akligatvio.

„Ministrė pirmininkė yra geras taikinys – ji niekada nebuvo ir nebus sušukuota, rami politinė veikėja. Ji iš karto kerta atgal, ir tas kirtimas nebūtinai būna subalansuotas.

Kiek pastebėjau ministrės pirmininkės retorinių vingių, tai jei tik aštrumo lygis yra didesnis, tai jis iš karto provokuoja konfliktą“, – kalbėjo L.Kontrimas.

Anot jo, šis konfliktas būtų naudingas visam politiniam procesui, vis dėlto, L.Kontrimas nesutiktų, kad ir kitoms politinėms jėgoms būtų prasminga prisijungti prie šios valstiečių iniciatyvos.

„Nematau alternatyvų. Jeigu jų būtų, tai mes visi, matyt, sakytume, kad prašom keisti. Dabar alternatyvų nėra, todėl manau, kad opozicija tegul ieško savo temų ir jomis drebina aktualijas“, – ironizavo L.Kontrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.