Kaip gyveno Lietuva per savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

Gyvenamajame Mokolų rajone atidaryta vaikų žaidimo aikštelė. 
Gyvenamajame Mokolų rajone atidaryta vaikų žaidimo aikštelė. 
Minėjimo metu žuvusieji buvo pagerbti Lietuvos ir Vokietijos nacionaliniais himnais, pašventintas naujas kryžius. 
Minėjimo metu žuvusieji buvo pagerbti Lietuvos ir Vokietijos nacionaliniais himnais, pašventintas naujas kryžius. 
Asociacija „Marijampolės sporto veteranai“ renginyje „Futbolas prie arbatos“ paminėjo Marijampolės futbolo 100 metų jubiliejų.
Asociacija „Marijampolės sporto veteranai“ renginyje „Futbolas prie arbatos“ paminėjo Marijampolės futbolo 100 metų jubiliejų.
Oficialiame krovinyje išties rastos įrengtos slėptuvės su kontrabandinėmis cigaretėmis. 
Oficialiame krovinyje išties rastos įrengtos slėptuvės su kontrabandinėmis cigaretėmis. 
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Oct 9, 2021, 4:11 PM

Gražutė

Zarasų rajono kaime baigtos tvarkyti Pirmojo pasaulinio karo Vokietijos imperijos karių kapinės. Darbo stovyklą organizavo Vokiečių karių kapų globos tautinė sąjunga.

Kapines tvarkė ir iš Vokietijos atvykusi karių grupė.

Minėjimo metu žuvusieji buvo pagerbti Lietuvos ir Vokietijos nacionaliniais himnais, pašventintas naujas kryžius.

Butrimonys

Alytaus rajono gimnazijoje atidaryta vardinė operos primadonos, Muzikos ir teatro akademijos profesorės Irenos Milkevičiūtės klasė. Dainininkė mokėsi šioje mokykloje.

Klasėje yra daug informacijos apie solistės gyvenimo kelią, jos atliktas operų partijas. Moksleiviai gali klausytis I.Milkevičiūtės dovanotų vaizdo ir garso įrašų.

Panevėžys

Užvakar popietę Beržų ir Pilėnų gatvių sankryžos saugiai nepervažiavo Panevėžio miesto ir rajono policijoje dirbantis pareigūnas. Vairuodamas tarnybinį visureigį jis kliudė kelkraštyje stovintį lengvąjį automobilį. Per susidūrimą niekas nebuvo sužeistas. Automobiliai apdaužyti nesmarkiai. Užpildę eismo įvykio deklaraciją vairuotojai išsiskyrė.

Vėlų vakarą kitoje Panevėžio pusėje, S.Kerbedžio gatvėje, 60 metų vyro vairuojamas lengvasis automobilis kliudė degalinėje stovintį policijos mikroautobusą. Ir šiuo atveju nesmarkiai buvo aplankstyti mašinų sparnai.

Krekenavos gatvėje „Audi“ vairuotojas trenkėsi į kelkraštyje stovintį automobilį BMW, kuriame žmonių nebuvo.

Po susidūrimo „Audi“ apvirto ant stogo ir užtvėrė kelią kitiems automobiliams.

Į avarijos vietą atlėkė du greitosios pagalbos automobiliai. Į ligoninę buvo išvežti vairuotojas ir keleivis, bet medikų rankose neužsibuvo. Nė vienas jų per avariją nebuvo sužeistas.

Ketvirtadienio vakarą Panevėžyje, Staniūnų gatvėje, policininkai stabdė 37 metų panevėžiečio vairuojamą automobilį, tačiau jis nestojo. Bandydamas pasprukti vairuotojas trenkėsi į priekyje stovintį policijos automobilį, paskui kliudė dar dvi mašinas. Į sprunkančio bėglio automobilį vienas neuniformuotas pareigūnas paleido 7 šūvius.

Nors bėglys ir sugebėjo atsiplėšti nuo persekiotojų, greitai buvo sulaikytas šalia Panevėžio esančiame Vyčių kaime. Vyras yra įtariamas nusikaltimo padarymu.

Marijampolė

Gyvenamajame Mokolų rajone atidaryta vaikų žaidimo aikštelė. Šeši žaidimų įrenginiai iš karto sulaukė mažųjų dėmesio. 200 kv. metrų aikštelėje paklota saugi guminė danga.

Vienu metu čia galės laipioti, suptis ant įvairių sūpynių 29 vaikai. Praėjusiais metais trys naujos žaidimo aikštelės buvo įrengtos Pašešupio parke.

Asociacija „Marijampolės sporto veteranai“ renginyje „Futbolas prie arbatos“ paminėjo Marijampolės futbolo 100 metų jubiliejų. Sūduvos sostinėje 1921-aisiais spalio 2-ąją buvo sužaistos pirmosios Marijampolės ir Vilkaviškio komandų rungtynės.

Šios sporto šakos istoriją tyrinėjęs žurnalistas G.Kalinauskas yra išleidęs knygą „Futbolas Sūduvos krašte 1921–2011“.

Rokiškis

Rytą Geležinkeliečių ir Žemaitės gatvių sankryžoje žmonės pastebėjo griovyje stovintį sudaužytą automobilį „Seat“. Nei vairuotojo, nei keleivių šalia nebuvo. Mašina buvo be numerių.

Pareigūnai pagal automobilio kėbulo numerius nustatė savininką. Nuvykę į 57 metų vyro namus policininkai jį rado girtą. Į alkoholio matuoklį jis pripūtė 1,6 promilės. Dabar aiškinamasi, ar avarijos metu vyras irgi buvo girtas.

Jis anksčiau baustas, o šiuo metu net negali sėsti prie automobilio vairo. Vairuotojo pažymėjimo jis neteko už greičio viršijimą.

Neringa

Šiandien – Pasaulinė pašto diena. Ta proga neringiškiai ir kurorto svečiai kviečiami į renginį „Pašto kelias – jungtis tarp pasaulio, meno ir kultūrų“ Juodkrantėje, Liudviko Rėzos kultūros centre. Pašto kelio temą išgarsino Klaipėdos universiteto mokslininkė N.Strakauskaitė, apie tai ji ir pasakos susirinkusiesiems.

Europos pašto kelias per Kuršių neriją ėjo XVII–XVIII amžiais. Tai buvo ne tik svarbi susisiekimo arterija tarp Rytų ir Vakarų Europos, juo ne tik keliavo korespondencija ir siuntiniai. Pašto kelias formavo ir tam tikrą infrastruktūrą – čia pradėjo kurtis žvejų kaimeliai.

Vyko bendri Lietuvos ir Latvijos gelbėtojų mokymai. Jų dalyviai ne tik klausėsi žmonių gelbėjimo teorijos naujienų, bet ir įgytas žinias patikrino praktiškai vykdydami individualias ir komandines užduotis. Taip pat surengtos pratybos Nidos šiauriniame paplūdimyje, kur buvo inscenizuota skęstančiojo gelbėjimo operacija Baltijos jūroje. Joje dalyvavo Klaipėdos, Palangos ir Liepojos gelbėjimo tarnybos.

Lietuvoje per metus vidutiniškai nuskęsta 130 žmonių.

Raudonė

Šalia Jurbarko rajone esančios rezidencinės pilies yra Gedimino ąžuolas, po kuriuo, pasak legendos, vykdamas į Veliuoną paskutinį kartą pietavo didysis Lietuvos kunigaikštis Gediminas.

Nuvirtęs ir nebežaliuojantis 300 metų senumo medis jau išbrauktas iš Lietuvos gamtos paveldo objektų.

Architektas M.Maziliauskas siūlo išlikusio ąžuolo kelmo vietoje įrengti stogastulpį, kurio viduje būtų senojo ąžuolo kamieno fragmentai. Ąžuolas atgimtų pasidabinęs gotikine stygų skraiste.

Girelė

Panevėžio rajono kaime, esančiame Ramygalos ir Krekenavos pusiaukelėje, motociklo nesuvaldė 30 metų Kauno rajono gyventojas.

„Britvą“ vairuojantis motociklininkas vingyje išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, nulėkė nuo kelio ir apvirto. Jam prireikė medikų pagalbos. Toliau gydyti jis išvežtas į Kauno klinikas.

Kupiškis

Gedimino gatvėje užsidegė antrame aukšte esančio buto tualeto kambarys. Darbininkams pjaunant vamzdį užsidegė medinė pertvara sienoje. Liepsnos persimetė į apačioje esantį butą.

Liepsnas gelbėtojai greitai įveikė, tad jos nespėjo pridaryti didelių nuostolių. Teko nuardyti šiek tiek gipsinės dangos.

Ūta

Panevėžio rajone nemalonaus akibrokšto sulaukusi 27 metų latvė patyrė 2 tūkst. eurų nuostolį. Moters teigimu, magistrale „Via Baltica“ ji važiavo leistinu greičiu. Netoli Panevėžio ją iš pradžių aplenkė mikroautobusas, paskui ir „Audi A6“.

Pastarosios vairuotojas pabaigė lenkimo manevrą ir staiga užblokavo kelią. Iš automobilio iššokęs vyras puolė plūstis, kad ji važiuoja lėtai ir trukdo kitiems.

Pašūkaliojęs vyras nulaužė moters mašinos veidrodėlį, paskui sėdo atgal į savo automobilį ir nuvažiavo. Latvė įsidėmėjo kelių chuligano automobilio numerį.

Lygudai

Šiaulių rajone miške trečiadienį sulaikytas neblaivus vyras. Aplinkosaugos darbuotojas jo automobilyje „Toyota RAV4“ rado savadarbį medžioklinį šaunamąjį ginklą su duslintuvu ir optiniu taikikliu.

Ginklas paimtas, neblaivus (0,79 promilės) 33 metų vyras uždarytas į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto ginklo laikymo.

Raigardas

Druskininkų savivaldybėje, pasienio poste, iš Baltarusijos Respublikos vilkiku „Volvo“ su puspriekabe atvažiavęs šios šalies pilietis pareigūnams sakėsi gabenantis medieną. Vilkiką buvo nuspręsta detaliai patikrinti.

Oficialiame krovinyje išties rastos įrengtos slėptuvės su kontrabandinėmis cigaretėmis.

Aptikta per 400 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Minsk Superslims“ ir „NZ Gold Superslims“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 1,43 mln. eurų.

Vairuotojas suimtas mėnesiui.

Trakai

Per ligoninės antro aukšto langą iškrito 83 metų moteris. Ji, patyrusi daugybinius kūno sužalojimus, buvo išvežta į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę ir čia netrukus mirė.

Savivaldybės iniciatyva sudaryta darbo grupė, kuri tirs nelaimės priežastis ir iki spalio 13 dienos pateiks išvadas.

Ariogala

Raseinių rajono miestelyje, Vytauto gatvėje, dūmuose paskendo dviejų aukštų medinis gyvenamasis namas.

Atvykus ugniagesiams paaiškėjo, kad gaisro židinys yra palėpėje virš antro aukšto ir skardinio stogo. Atviros liepsnos nebuvo. Nuardžius dalį stogo pavojus buvo likviduotas. Žmonės nenukentėjo.

Vilnius

Ketvirtadienio popietę Šnipiškėse užsiliepsnojus daugiabučio stogui ant kojų buvo sukeltos gausios ugniagesių pajėgos.

Liepsnojo naujai statomas pastatas. Spėjama, kad gaisras galėjo kilti užsidegus bitumui. Žmonių aukų ar sužalojimų išvengta.

Vilnius

Lietuvos policija brangiai kovos su eismo taisyklių pažeidėjais – už 47 tūkst. 488 eurus įsigijo naują nežymėtą tarnybinį automobilį „BMW 530D xDrive“. Šis BMW dar bus aprūpintas reikalinga įranga ir po kelių mėnesių išriedės į gatves. Anot policijos, lėšos BMW automobiliams įsigyti skirtos ne iš surinktų baudų, nes sumokėtos baudos patenka ne į policijos, o į valstybės biudžetą.

Be šio BMW, šiemet policija įsigijo dar 10 nežymėtų tarnybinių automobilių. Prieš išriedant į gatves jie irgi bus pristatyti visuomenei. Naujasis BMW automobilis turi 3 litrų darbinio tūrio 265 AG galios ir 620 Nm maksimalų sukimo momentą pasiekiantį turbokompresorinį variklį. Iki 100 km per valandą automobilis įsibėgėja per 5,4 sek.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.