Migrantų sulaikymo termino Lietuvoje nebeilgins: Seimas atmetė siūlymą

Seimas atmetė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos iniciatyvą iki 12 mėnesių (vietoj šiuo metu nustatytų 6 mėnesių) ilginti nelegalių migrantų sulaikymo maksimalų terminą ir šiuo laikotarpiu nesuteikti jiems teisės laisvai judėti Lietuvos teritorijoje.

Migrantai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Migrantai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Migrantai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Migrantai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Migrantai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Migrantai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-10-12 14:19

Tai numatančios įstatymo „Dėl užsieniečių teisinės padėties“ pataisos, kurias pateikė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijai atstovaujantis Seimo vicepirmininkas Jonas Jarutis, nesulaukė pritarimo po pateikimo. Už jas antradienį balsavo 31 Seimo narys, prieš buvo 40, susilaikė 43 parlamentarai. Seimas nesutiko projekto tobulinti ir nutarė jį atmesti.

Anot projekto rengėjų, Lietuva neturi tapti neteisėtos migracijos tranzito keliu. Šiuo įstatymo pakeitimu buvo norima paisyti ne tik tarptautinių įsipareigojimų, bet ir apsaugoti nacionalinius Lietuvos interesus, užtikrinti Lietuvos piliečių saugumą.

Šis sprendimas, Seimo valstiečių nuomone, galėtų būti papildoma atgrasymo priemonė dar tik norintiems atvykti nelegaliems migrantams.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.