Saugoti sieną su Baltarusija pasitelktos papildomos kariuomenės pajėgos

Reaguojant į padažnėjusius migrantų mėginimus neteisėtai kirsti valstybės sieną, stiprinama valstybės sienos apsauga, pirmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

VSAT užkarda.<br>T.Bauro nuotr.
VSAT užkarda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2021, 10:17 AM

Pasak vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės, šiam tikslui bus pasitelktos papildomos kariuomenės pajėgos – iki 64 karių per parą.

„Stebint tendenciją pasienyje su Baltarusija daugėti migrantų mėginimams neteisėtai kirsti valstybės sieną, turime reaguoti ir būti pasirengę blogiausiems scenarijams. Kol šiuo metu neturime pilnai įrengtų modernių sienos stebėjimo sistemų ir fizinio barjero, juosiančio visą pasienio ruožą, privalome fiziškai sustiprinti sienos apsaugą. Sutarta, kad į pagalbą pasieniečiams ateis papildomos kariuomenės pajėgos“, – pranešime cituojama ministrė A. Bilotaitė.

„Visuomet sakėme, kad atsižvelgiant į poreikį, Lietuvos kariuomenė teikė ir toliau teiks paramą hibridinės agresijos kontekste, esame tam pasiruošę. Be to, paramą pratęsė ir „Frontex“, atsiranda naujos galimybės naudoti sąjungininkų sraigtasparnius, krizėje nesame vieni“, – sakė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Lietuvos kariuomenės taip pat prašoma iki šių metų gruodžio 31 dienos pratęsti teikiamą pagalbą.

Anot VRM pranešimo, dėl ekstremaliosios situacijos susidariusi padėtis pasienyje su Baltarusija ir lieka sudėtinga. Nuolat fiksuojami migrantų bandymai neteisėtai patekti į Lietuvą iš Baltarusijos. Šiuo metu sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko 4172 migrantai, nuo rugpjūčio 2-osios, kai imta taikyti neįleidimo taktika, neįleistas 4051 užsienietis.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.