G. Nausėda grąžino Seimui pakartotinai svarstyti įstatymo dėl nuolatinio atstovo ES pataisas

Prezidentas Gitanas Nausėda, vadovaudamasis Konstitucija, grąžino Seimui pakartotinai svarstyti Lietuvos Respublikos Seimo nuolatinio atstovo Europos Sąjungoje įstatymo pataisas. Seimo 2021 m. spalio 19 d. priimtas įstatymas numato galimybę steigti Seimo nuolatinio atstovo pareigybę ne tik Europos Parlamente, bet ir užsienio valstybėse.

Prezidentas Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda<br>Roberto Dačkaus (Prezidento kanceliarija) nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda<br>Roberto Dačkaus (Prezidento kanceliarija) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 29, 2021, 3:33 PM

Prezidentas remia šio įstatymo nuostatas, kuriomis siekiama stiprinti Seimo bendradarbiavimą ne tik su Europos Parlamentu, bet ir su užsienio valstybėmis, tačiau pažymi, kad įstatymas neturi kelti abejonių dėl vieningai formuojamos Lietuvos užsienio politikos. Todėl, vadovaudamasis konstitucine norma, kad diplomatinius santykius užmezga ir palaiko Vyriausybė, Prezidentas siūlo įstatymą papildyti nuostatomis, kad Seimo atstovo pareigybės steigimas galimas tik suderinus jį su Užsienio reikalų ministerija.

Pabrėždamas Konstitucijoje įtvirtintos Lietuvos valstybės euroatlantinės geopolitinės orientacijos pamatinę reikšmę, prezidentas siūlo įstatyme įtvirtinti nuostatą, kad Seimo nuolatinių atstovų pareigybės būtų steigiamos tik Lietuvai strategiškai svarbiose Europos Sąjungos arba Šiaurės Atlanto Sutarties Organizacijos (NATO) valstybėse narėse.

Prezidento nuomone, tokia Seimo nuolatinio atstovo Jungtinėse Amerikos Valstijose pareigybė darbui Kongrese dar labiau sustiprintų abiejų šalių tarpparlamentinį bendradarbiavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.