Kalėdų eglėmis ne tik Kauną stebinanti menininkė pasiūlė kone beprotišką idėją

Artėjant Kalėdoms į Kauną sugrįš vasara. Rotušės aikštėje plazdės drugeliai, šnarės smilgos. Tokia kone beprotiška idėja kilo svarstant, kokia žaliaskarė ir jos aplinka kauniečius nustebintų šiemet.

Kalėdos Kaune.<br>Lrytas.lt koliažas
Kalėdos Kaune.<br>Lrytas.lt koliažas
Kalėdos Kaune.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kalėdos Kaune.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-10-30 21:49, atnaujinta 2021-11-24 13:31

Šių metų Kauno Kalėdų eglės ir jos aplinkos puošmenas jau 12-ąjį kartą kuria tekstilininkė Jolanta Šmidtienė. Jos fantazijose gimstančios idėjos nepaliauja stebinti.

„Pagalvojau, kad Kalėdos ir Kristaus gimimas mums asocijuojasi su pažadėtuoju sodu, o jį įsivaizduojame kaip šiltą, spalvingą ir paslaptingą oazę, todėl šių metų Kauno Kalėdų eglė ir aikštė primins paslaptingą sodą“, – sakė menininkė.

22 metų aukščio eglės karkasą planuojama uždengti tikromis eglišakėmis. Į šakas bus horizontaliai tvirtinami laikikliai, ant kurių bus tvirtinamos lemputės, puošmenos, pagamintos iš smaragdinės spalvos ir perregimo organinio stiklo. Puošmenos tarsi plazdens ore ir sups visą eglę.

Aikštėje taip pat atsiras įvairių dekoracijų – didžiulių gėlių, smilgų, drugelių ir kitų puošmenų, kurios taip pat bus iš specialaus organinio stiklo, išpjaustytos lazeriais, apipintos lemputėmis, mirgės ir sukurtos stereogramos.

Aikštėje planuojama pastatyti ir 10 stiklinių kupolo formos namelių. Viename bus Kalėdų senelio rezidencija ir vyks edukaciniai užsiėmimai. Kiti bus pritaikyti prekybai.

„Siūlau, kad vienas namelis atsirastų eglės viduje, jame galėtų būti įkurta Kalėdų senio rezidencija. Net jei į ją patekti dėl pandemijos ir nebūtų galima, senelį visi galėtų matyti per eglišakėse padarytus langus. Manau, jog būtų puiku, kad Kalėdų senis atsidurtų vasariško sodo centre. Bet ši idėja dar svarstoma, daug kas priklausys nuo koronaviruso plitimo“, – pasakojo J.Šmidtienė.

Eglės kūrėja sakė, kad rinkdamasi medžiagas papuošimams išbandė įvairias. Organinis stiklas buvo šaldomas šaldytuvuose, išbandomas ir stipriu vėju.

Reikėjo įsitikinti, kad puošmenos nesulūš, net jei oro sąlygos bus ekstremalios.

Kalėdų eglės įžiebimo šventė vyks lapkričio 27 dieną. Jos įžiebimo metu vyks koncertas, kurį bus galima matyti per televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.