A. Bilotaitė trečiuoju VSAT vado pavaduotoju paskyrė Rimantą Petrauską

Vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė trečiuoju Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vado pavaduotoju paskyrė 51 metų Rimantą Petrauską. Ministrės A. Bilotaitės įsakymu R. Petrauskui suteiktas ir pulkininko laipsnis. Nuo šiol VSAT Pagėgių pasienio rinktinės vado pavaduotojo pareigas ėjęs R. Petrauskas bus atsakingas už neteisėtos migracijos procesų valdymą.

Rimantas Petrauskas.<br>VSAT nuotr.
Rimantas Petrauskas.<br>VSAT nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-11-03 15:01, atnaujinta 2021-11-04 15:54

Pasak ministrės, Lietuvai susidūrus su migracijos krize, VSAT struktūros pokyčiai tapo būti. Siekiant suvaldyti per mūsų valstybės sieną su Baltarusija bandančių patekti neteisėtų migrantų srautus, pasienio tarnyboje įsteigti nauji užsieniečių registracijos centrai Medininkuose ir Kybartuose. Šiuo tikslu tarnyboje įsteigta ir papildoma – vado pavaduotojo – pareigybė.

„Ši ekstremalioji situacija parodė, kad mūsų pasieniečiai gali priimti sudėtingus iššūkius ir vykdyti iki šiol tarnybai nebūdingas funkcijas – ne tik saugoti valstybės sieną, bet ir spręsti klausimus dėl neteisėtų migrantų apgyvendinimo. Šiuo valstybei ir tarnybai nelengvu laikotarpiu būtinas sklandus migracijos procesų koordinavimas. Linkiu vado pavaduotojui R. Petrauskui stiprybės ir ištvermės. Jūsų pagalba šiuo metu labai reikalinga“, – teigė ministrė A. Bilotaitė.

Naujajam pasieniečių vado pavaduotojui R. Petrauskui bus tiesiogiai pavaldūs visi trys VSAT įsteigti užsieniečių registracijos centrai – Pabradės, Medininkų ir Kybartų. Kiekviename iš šių centrų taip pat veikia Priėmimo sąlygų organizavimo, Apsaugos bei Tyrimų skyriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance