V. Mitalas sako nežinąs, apie ką reikėtų kalbėtis su prezidentu: jis save nori matyti kaip atsvarą Vyriausybei

Žiniasklaidai skelbiant apie vėl nebevykstančius prezidento ir premjerės tradicinius kassavaitinius darbo susitikimus, valdančiajai koalicijai priklausančios Laisvės partijos narys Vytautas Mitalas sako, kad, ko gero, šalies vadovo Gitano Nausėdos pasirinkimas yra save projektuoti kaip atsvarą Ingridos Šimonytės vadovaujamam Ministrų Kabinetui. Vieno iš Seimo vicepirmininkų teigimu, tą rodo ne tik G. Nausėdos komunikacija, bet ir tai, jog šalies vadovas nebuvo atskirai susitikęs su valdančiųjų Seimo frakcijų lyderiais.

Vytautas Mitalas<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Mitalas<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Mitalas<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Mitalas<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Mitalas<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Mitalas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 3, 2021, 9:40 AM

„Pamenu, kad opozicija – opozicinių frakcijų seniūnai – buvo nuėję pas prezidentą. O (valdančiosios – ELTA) koalicijos frakcijos seniūnai pas prezidentą bendrame formate nebuvo. Tokius signalus riekia suprasti kaip kažkokią politinę žinią: šiai Vyriausybei prezidentas save nori matyti kaip atsvarą, o ne kaip bendradarbiaujantį asmenį“, – „Žinių radijui“ trečiadienį teigė V. Mitalas.

„Prezidentas pasirinko tam tikrą liniją. Labai aiškiai dėl savo reitingų ir vertybinio atstovavimo nusiuntė žinią Šeimų sąjūdžiui, kokia Vyriausybė yra bloga. Tada apie vakcinas pasisakė, taip lyg jis dar būtų užstrigęs antivakserių kavinėje. Jis siunčia labai aiškiai signalus, kad nuėjus pas jį aš nežinau apie ką reikėtų kalbėtis“, – pridūrė parlamentaras.

Todėl, akcentavo V. Mitalas, jei I. Šimonytei ir G. Nausėdai nėra apie ką kalbėtis, nieko keisto, kad aukščiausių Lietuvos asmenų darbo susitikimai nebevyksta.

„Manau, kad jei nėra labai ką pasakyti vienas kitam, tai ką ten ir kalbėtis“, – teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.