R. Liubajevas: giliau šalyje aptikti migrantai į Baltarusiją nebesiunčiami, jie sulaikomi

Pasieniečiai ėmė griežčiau taikyti apgręžimo politiką ir šalies gilumoje aptiktų neteisėtų migrantų nebesiunčia atgal į Baltarusiją, bet juos sulaiko, sako Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Rustamas Liubajevas.

Rustamas Liubajevas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rustamas Liubajevas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rustamas Liubajevas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rustamas Liubajevas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 4, 2021, 3:12 PM

Pasak jo, šiuo metu apgręžiami tik pasienio ruože sulaikyti migrantai. Šis ruožas apima penkis kilometrus į šalies gilumą nuo sienos ribos.

„Neįleidimas arba apgręžimas vykdomas tik tų asmenų atžvilgiu, kurie buvo sulaikyti prie sienos, arba pasienio ruože. (...) Mes pradėjome griežčiau taikyti operacijų vadovės sprendimą“, – LRT ketvirtadienį teigė R. Liubajevas.

Pasak jo, visais kitais atvejais migrantai yra sulaikomi, pradedami ikiteisminiai tyrimai. Kaip pavyzdį jis pateikė atvejį, kai praėjusią savaitę Vilniaus geležinkelio stotyje iš Varėnos atvykusiame traukinyje buvo sulaikyti šeši migrantai.

VSAT vado teigimu, anksčiau, pavyzdžiui, rugpjūtį ar rugsėjį, apgręžiami buvo ir už pasienio ruožo – giliau šalies teritorijoje – sulaikomi migrantai.

Kalbėdamas apie neteisėtų migrantų srautus, R. Liubajevas pabrėžė, kad jie šiuo metu išaugę Varėnos pasienio rinktinės saugomame ruože. Čia sustiprintos pasieniečių pajėgos.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą neįleista beveik 5,6 tūkstančio.

Į šalį šiemet per pasienį su Baltarusija neteisėtai pateko per 4,2 tūkst. migrantų.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija, pasienyje su Baltarusija statomas fizinis barjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.