Vytautas Bruveris. Politikos virtuvėje – keisti kotletų karai

Politikai ir diplomatai – tarsi kotletai. Vieni, kepti ilgiau ir ant kaitresnės ugnies, karšti išlieka ilgiau, kiti ataušta greičiau. Bent taip būna prezidento G.Nausėdos virtuvėje.

Gitanas Nausėda, Raimundas Karoblis, Žygimantas Pavilionis.<br>Lrytas.lt koliažas
Gitanas Nausėda, Raimundas Karoblis, Žygimantas Pavilionis.<br>Lrytas.lt koliažas
Raimundas Karoblis, Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Raimundas Karoblis, Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 4, 2021, 6:30 AM

Maždaug prieš metus šis virėjas dėl keršto už nepakankamą paklusnumą paskelbė, kad du ankstesnės Vyriausybės ministrai R.Karoblis ir L.Linkevičius yra pernelyg karšti, kad juos iškart būtų galima sodinti į ambasadorių kėdes.

Tai kartu buvo ir spyris konservatorių vedliui užsienio reikalų ministrui G.Landsbergiui. Su pastaruoju susipliekta ir dėl ambasadoriaus ES posto.

Savo proteguojamų asmenų ten neįstengęs pasodinti G.Nausėda mirtinai blokavo visas Užsienio reikalų ministerijos teikiamas kandidatūras.

O šiomis dienomis prezidentas staiga paskelbė, jog R.Karoblis jau ataušo tiek, kad jį netgi būtina skirti ambasadoriumi ES.

Įdomu, kodėl nė žodžio nepasakė apie L.Linkevičių? Jo jau nebėra kur dėti? O gal buvo labiau įkaitęs nei R.Karoblis, tad vis dar aušta? Ir dar – ar apskritai egzistuoja koks nors standartinis ataušimo laikas, ar pats prezidentas patikrina tokius asmenis lyg kotletus?

Bet kokiu atveju R.Karobliui ir G.Nausėdai atvėsus įkaito konservatoriai.

G.Landsbergis nusistebėjo prezidentu, o Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Ž.Pavilionis pagrasino G.Nausėdą apskųsiąs Valstybės saugumo departamentui dėl tarnybos paslapties išdavimo. Mat, pagal įstatymus ir procedūras, kandidatų į ambasadorius negalima įvardyti ir aptarinėti viešai, kaip tai demonstratyviai darė Prezidentūra.

Šis karštų emocijų proveržis dar labiau patvirtina spėjimą, kad tai tiesiog mėtymasis kotletais. G.Nausėda bando perimti iniciatyvą ir taip griauna valdančiųjų užmojus dabartinį ES ambasados laikinąjį vadovą S.Šatūną palikti „nuolatiniu laikinuoju“ pakišdamas anksčiau jų pačių teiktą kandidatūrą.

Jei į šį žaidimą dar įsitrauks ir saugumas, galima laukti naujos skraidančių kotletų porcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.