S. Čaplinskas grąžintas į ULAC vadovo pareigas

Saulius Čaplinskas penktadienį grąžintas į Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovo pareigas po palankaus teismo sprendimo, BNS informavo Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Saulius Čaplinskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Čaplinskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2021, 5:07 PM

„Šiuo metu jau yra pasirašytas sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio įsakymas dėl Sauliaus Čaplinsko grąžinimo į Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktoriaus pareigas nuo lapkričio 5 dienos“, – pranešė ministerija.

S. Čaplinskas į pareigas grąžintas Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį paskelbus, kad iš pareigų jis šiemet atleistas nepagrįstai.

Šis teismo sprendimas dar gali būti skundžiamas. Ministerija nenurodė, ar rengiasi tai padaryti.

„Daugiau komentarų dėl teismo sprendimo vertinimo galėtų būti pateikta, detaliau susipažinus su teismo sprendime išdėstytais argumentais“, – teigiama SAM komentare.

S. Čaplinskas anksčiau penktadienį sakė, jog rengiasi grįžti į pareigas.

„Manau, jūs matote, kad aš ir neturėdamas pareigų dariau tai, ką galiu kaip privatus asmuo. Vis tik tai, kas dedasi Lietuvoje, kas dedasi su pandemija, su užkrečiamosiomis ligomis, man ne tas pats, tai stengiuosi dalintis savo žiniomis ir savo įžvalgom“, – sakė jis.

S. Čaplinskas ULAC vadovavo nuo jo įsteigimo 2009 metais, kai į šią įstaigą sujungti Lietuvos AIDS centras ir Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės centras. Iki tol jis nuo 1989 metų vadovavo Lietuvos AIDS centrui. Iš pareigų jis buvo atleistas šiemet kovą, pasibaigus nedarbingumui.

Sprendimą atleisti S. Čaplinską priėmė dar buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, o dabartinis ministras A. Dulkys teigė neturintis pagrindo šio sprendimo pakeisti.

S. Čaplinsko atleidimas buvo motyvuojamas tuo, kad ULAC laiku neperdavė Užkrečiamųjų ligų ir jų sukėlėjų valstybės informacinės sistemos kitam ministerijos paskirtam valdytojui – Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC).

S. Čaplinskas šiuos kaltinimus neigė ir anksčiau yra vadinęs politiniu susidorojimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.