Štai kaip gyveno Lietuva per savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

 Štai kaip gyveno Lietuva per savaitę: nuo Visagino iki pajūrio.<br> Lrytas.ltm koliažas
 Štai kaip gyveno Lietuva per savaitę: nuo Visagino iki pajūrio.<br> Lrytas.ltm koliažas
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Nov 6, 2021, 10:06 PM

Klaipėda

Atliekant archeologinius kasinėjimus buvusios Šv.Jono bažnyčios vietoje du mėnesius talkino savanoriai. Iš viso čia darbavosi beveik dvi dešimtys įvairaus amžiaus žmonių. Tyrimų metu rastos 62 laidojimo vietos, 23 kaulų sankaupos.

Radiniai keliaus antropologiniams tyrimams į Vilnių, tačiau visa tai reikia tinkamai paruošti – švariai nuvalyti šepetėliais, nuplauti. Šiam darbui ir buvo pasitelkti savanoriai. Tarp jų buvo nemažai moksleivių, studentų, įvairių profesijų klaipėdiečių, net kitų miestų gyventojų.

Utena

Remontuojamame policijos komisariato pastate išardžius lubas buvo aptiktas netikėtas radinys – 126 mažo kalibro šoviniai.

Šiame pastate 1944–1953 m. veikė NKVD ir MGB Utenos apskrities skyrius bei areštinė.

Juodkrantė

Kurortą vėl iškniso šernai – daugiausia žalos jie padarė Kuršių marių pakrantėje, kur per kelerius metus pasodinta daugiau kaip 200 tūkst. krokų svogūnėlių. Šernai išartų ir stadioną, bet jį apsaugo tvora, tad žemė išversta aplinkui. Daug jų apsilankymo ženklų ir šalia Gintaro įlankos. Šernai atkeliauja ir į neringiškių kiemus, juos išknisa.

Neringos valdžia mano, kad tvarką turi daryti Klaipėdos universiteto darbuotojai, nes dauguma išknistų plotų priklauso šiai mokymo įstaigai. Per dvejus metus nuo medžiotojų kulkų nerijoje krito 65 šernai.

Jasonys

Šalia Utenos esančiame kaime gyvenanti 62 metų moteris Vėlinių vakarą patyrė įžūlaus giminaičio išpuolį.

Neblaivus (0,68 prom.) 40-metis, neturintis nuolatinės gyvenamosios vietos, išdaužė 7 namo langus. Moteris žalą įvertino 1500 eurų.

Kupiškis

K.Šimonio gatvėje apmaudžią avariją padarė policininkas. Tą vakarą sulaukę iškvietimo pareigūnai nuskubėjo prie vieno daugiabučio namo. Kieme stovėjo daug mašinų ir pro jas pravažiuoti buvo sudėtinga.

Tamsoje manevruodamas tarnybiniu mikroautobusu pareigūnas aikštelėje nepastebėjo stovinčios mašinos ir ją kliudė.

Greitis nebuvo didelis, tad šiek tiek aplankstyti abiejų mašinų šonai. Vairuotojams tereikėjo užpildyti eismo įvykio deklaraciją.

Marijampolė

Prieš Vėlines mieste, Poezijos parke, pirmąkart buvo sukurta Šviečiančių moliūgų alėja.

Po švenčių visi 140 originalių žibintų iškeliavo ne į atliekų konteinerius, o į Šunskų girininkiją. Šios daržovės atiteks laukiniams žvėrims.

Kurkliai

Anykščių rajono miestelyje baigta restauruoti viena originaliausių Lietuvoje sinagoga, statyta 1936 m.

XIX a. pabaigoje Kurkliuose gyveno 257 žydai. 32 proc. miestelio gyventojų sudariusi žydų bendruomenė buvo sunaikinta per Antrąjį pasaulinį karą. Restauruotas pastatas bus perduotas Anykščių menų centrui, jame įsikurs sakralinio meno padalinys.

Pumpėnai

Pasvalio rajone siautėjo itin karinga moteris. Ji du kartus užpuolė vyrą ir pasisavino du alaus butelius. Nukentėjėlio teigimu, pirmiausia jis buvo užpultas, kai važiavo dviračiu. Pripuolusi artyn moteris nustūmė vyrą nuo dviračio ir jį sumušė. Tada nuo dviračio bagažinės griebė alaus butelį ir pabėgo.

Maždaug po poros valandų ta pati moteris pasirodė prie to paties vyro namų.

Kieme ji išdaužė 5 namo langus ir sudaužė lauke ant sienos pakabintą veidrodį. Įsibrovusi į svetimą namą ji vėl taikėsi nugvelbti alaus.

Radusi dar vieną alaus butelį įsibrovėlė jį pasiėmė ir išėjo.

Panemunėlis

Rokiškio rajono miestelio geležinkelio stotyje sumuštas pieno bidoną dviračiu vežęs 44 metų vyras. Nukentėjėlį užpuolė dviese – 16 metų paauglys ir 22 metų vyras.

Porelei apvertus dviratį, nuo bagažinės ant žemės nukrito bidonas ir išsiliejo jame buvęs pienas. Tada chuliganai vyrą apkumščiavo. Jam buvo sumušta akis ir sulaužyti šonkauliai.

Ignalina

Mieste prie Turizmo informacijos centro ir netoliese esančiame Palūšės kaime prie bibliotekos pradėjo veikti infoterminalai.

Juose pateikiama naudinga informacija apie lankytinas krašto vietas, įdomius objektus, turizmo paslaugas.

Panevėžys

Molainių gatvėje buvo apvogtas 60 metų moters butas. Vagišiaus nedomino jokie kiti kambaryje buvę vertingi daiktai, jis taikėsi tik į panevėžietės santaupas – 2,5 tūkst. eurų. Juodai dienai atsidėtus pinigus moteris laikė paslėptus spintoje.

Vieną dieną patikrinusi slaptavietę moteris nustėro – santaupų ten nebebuvo. Buto raktų moteris nebuvo pametusi, o durys neišlaužtos. Šios aplinkybės verčia manyti, kad ją apvogė kažkas iš saviškių. Policija įtariamojo dar nenustatė.

Skirtinguose maršrutiniuose autobusuose nesmarkiai susižeidė dvi garbaus amžiaus keleivės.

80 metų keleivė griuvo autobusui sukant Statybininkų gatvėje.

Ji atsistojo ir vėliau išlipo stotelėje. Tik po kiek laiko moteris pasijuto prastai ir kreipėsi į medikus. Jai buvo lūžęs raktikaulis ir sumušta galva.

Kita avarija nutiko Vilniaus gatvėje. Priekyje važiuojančiai lengvajai mašinai sukėlus avarinę situaciją, maršrutinio autobuso vairuotojas buvo priverstas staigiai stabdyti, todėl 79 metų keleivė neišlaikė pusiausvyros ir pargriuvo. Ji atsipirko sumušimais.

Druskininkai

Netoli kurorto esančiame pasienio ruože pradėti montuoti 4 metrų aukščio tvoros segmentai – šiuo metu įrengta 500 metrų tvoros. Prieš mėnesį šiame ruože jau nutiesta koncertina, įrengtos vaizdo stebėjimo kameros. Planuojama, kad toks fizinis barjeras iki kitų metų rugsėjo bus įrengtas visame valstybės sienos su Baltarusija ruože. 68 pasienio kilometruose jau įrengtas spygliuotos vielos barjeras – koncertina.

Pastebima, kad neteisėti migrantai vengia tokių vietų. Koncertina šiuo metu įrenginėjama ir netoli A.Barausko bei Adutiškio pasienio užkardų. Koncertiną trijuose labiausiai pažeidžiamuose pirmojo etapo ruožuose įmonė planuoja įrengti iki šių metų pabaigos, o tvoros segmentus tose vietose – iki kitų metų balandžio pabaigos. Neabejojama, kad tai taps rimta kliūtimi ne tiktai nelegaliems migrantams, bet ir kontrabandininkams. Projekto biudžetas – 152 milijonai eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.